EĞİTİM
okuma süresi: 7 dak.

GAÜ 33.dönem mezuniyet töreninin 2.günü, Başbakan Ersin Tatar'ın katılımı ile gerçekleşti

GAÜ 33.dönem mezuniyet töreninin 2.günü, Başbakan Ersin Tatar'ın katılımı ile gerçekleşti

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2018 - 2019 Akademik Yılı 33'üncü dönem mezunları, mezuniyetin ikinci gününde Girne Amfitiyatro'da düzenlenen törende diplomalarını aldı.

Yayın Tarihi: 02/06/19 14:00
okuma süresi: 7 dak.
GAÜ 33.dönem mezuniyet töreninin 2.günü, Başbakan Ersin Tatar'ın katılımı ile gerçekleşti
A- A A+

GAÜ'den verilen bilgiye göre, GAÜ 33'üncü dönem mezuniyet töreninin 2'nci gününe; Başbakan Ersin Tatar, Kurucu Rektör Serhat Akpınar, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Rektör yardımcıları, akademik ve idari kadro, Prof. Dr. Vamık Cemal Volkan ile öğrenci velileri ve mezunlar katıldı.

GAÜ 33. Dönem Mezuniyet Töreni'nin 2. gününde Ünlü Kıbrıslı Türk Psikiyatrist Prof. Dr. Vamık Cemal Volkan'a Üniversite Senato kararı ile onursal doktora Payesi takdim edildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar törenin açılış konuşmasında; ''Doğumla, dünyaya geliş olarak adlandırdığımız, "yaşama doğru ışığı, ilk şafağımızı" görürüz ki, mübarek ana rahminden ayrılışın parlak şafağı; bir daha aslında hayatımız boyunca göremeyeceğimiz mukaddes bir parlaklıktadır. O yüzden, belki bu anın hatırlanması insana bahşedilmedi'' dedi.

Akpınar; ''Annelerimize burada aramızda bedenen olsun ama olmasın, lütfen içinizden, en içten halinizle birkaç saniye bakın ve bu ilk şafak için teşekkür edin. Babalarımız, babalar; şu hayatta karşısına çıkan yegane, en iyi ve en parlak fırsatın sizlerin doğumu olduğuna, kendini ezeli inandırmış ve çocukla birlikte aslında içindeki çocuğu büyüten o abideler babalarımız. Yine içinizden, nerede olduğunun hiçbir önemi yokça sına en içten halinizle, en minnettar bakışınızla şimdi de gelin onlara bakın. Babalarınıza annelerinize ailenize bakın'' ifadelerini kullandı.

"Mezuniyetin ardından her mezun için yeni bir şafak doğacak. Bu şafak diğerlerinden çok farklı olacak. Çünkü bu şafağın sökümü ile biraz önce ilk şafağınızı size sunan anne-babanızın hayatlarının benzeşenlerinin ilk evresine, nihayet siz de uyanmış olacaksınız. Yaşam yolculuğunuz artık sizde olacak. Değerli Mezunlarım; arkamda gördüğünüz deniz ve uçsuzluklar kendi sınırlarınızın, kendinizle sınırlı olduğunu daima fısıldasın aklınıza, içsel hedefiniz sonsuzluk olsun. Bu kıyılar; kutsal zeytin, defne ve mersin ağaçlarının ülkesini sizlere daima hatırlatsın. Kartalın şafağına ulaştınız. İlk mezunumuzdan son mezunumuza kadar beraberlikle. İşte şimdi; "karanlık" dediğimiz şey, sadece ayaklarınızın altında. Kurucu Rektör sıfatıyla ve akademik heyetlerimiz nezdinde mezuniyetinizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Kartalların Şafağında var olan nefesinizle sizleri geleceğinize uğurluyoruz. Nefesiniz varsa, uçacak menziliniz de vardır'' dedi.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk konuşmasında; "Bu özel ve güzel gece bizim için çok önemli. Çünkü bu sevgili mezunlarımız ile biz yıllarca beraberdik ve bugün değerli veliler ne kadar gururluysa, bizle onlarla o kadar gurur duyuyoruz ve ben onları çok seviyorum. Mezunlarımızın bu seviyeye gelmeleri ve mezun olmalarında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli ailelerine şükranlarımı arz ediyorum. Yıllarca onlarla beraber; onlara her türlü bilgiyi veren çok değerli akademisyenlerimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum ve onlara çok teşekkür ediyorum. Girne Amerikan Üniversitesi ailemizin tüm mensupları daima acı günde tatlı günde mezunlarımızla beraber oldular. Biz mezunlarımızı asla unutamayacağız onlarda bizi unutmayacaklardır. Bu güzel günde sizleri uğurlarken dünyada ki sevgi ve barış elçilerimiz olacaksınız. Allah hepinizi korusun, Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Bodamyalı konuşmasında; "Bugün yüzlerce öğrencimizin sonunda başarı ile mezuniyetlerini elde ettikleri, 2019 yılı mezunlarının diplomalarını almaya hak kazandıkları bir gün. Değerli mezunlarımız; bizim için ailenizin ve sevdiklerinizin karşısında bu başarınızı tebrik etmek ve kutlamak benim için çok büyük bir onur. Hiç şüphesiz ki onlar size hem duygusal, hem maddi, manevi şekillerde desteklediler ve sonunda bugün GAÜ olarak unutulmaz bir şekilde bunu deneyimleyeceğiz. En içten tebriklerimizi sizi destekledikleri için ailenize, sizlere inandıkları ve güvendikleri için onlara iletiyoruz. Bugün deneyimlediğiniz şey onların ilgi alakaları ve katkıları olmadan asla olmayacaktı. Bugün hayatınızın geri kalanının ilk günü. Aslında hayatın daha en başındasınız. Bazılarınız uzaklarda yeni ufuklar aramaya gidecek ve bazıları bizimle burada Girne Amerikan Üniversitesi'nde kalıp eğitim seviyemizi daha yükseklere taşımak için bizlerle çabalayacak. Yeni bir macera başlarken nasıl olursa olsun umudunuzun ve GAÜ'de elde ettiğiniz deneyimlerin ve hiç sönmemesini umduğumuz içinizde ki gençlik ateşiniz hiç sönmesin. Hepinizi tebrik ediyorum"dedi.

Onursal Doktora Payesine layık görülen Kıbrıslı Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Vamık Volkan mezunlara seslendiği konuşmasında; "Girne Amerikan Üniversitesi'ne çok teşekkür ederim. Bu akşam benim değil siz değerli mezunların akşamı. Tüm mezunları tebrik ederim. Burada bulunurken aklıma ilk gelen kendi çocuklarımın mezuniyet törenlerine katılmam oldu. O yüzden değerli mezunların anne ve babalarını da tebrik ederim. 1950 senesinde Kıbrıs Türk Lisesi'nden mezun oldum. Benim hayatım örnek olsun demeyeceğim, çünkü benim gibi olan birçok kişi var, bütün dünya size açık hepimizi tebrik ediyorum" dedi.

BAŞBAKAN TATAR: "SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ"

KKTC Başbakanı Ersin Tatar; "Bu güzel gecede sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Sizlere başarılar diliyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Bu gece sizler için çok önemli bir gece, bu geceyi hiç unutmayacaksınız. Çünkü hayat daha yeni başlıyor. Diplomayı aldığınız gün hayatın esas imtihanları da başlıyor. Bende dün gibi hatırlıyorum aldığım diplomayı. Ama esas imtihanım o günden sonra başladı. Tüm mezunlarımıza bol şanslar diliyorum. Sizlerden ülkenize, memleketinize, insanlarınıza sahip çıkmanızı istiyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizleri en içten duygularımla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden selamlıyorum. Birçok farklı ülkeden, KKTC'den, Anavatan Türkiye'mizden gelip burada eğitim hayatını tamamlayıp mezun olanları da buradan selamlıyorum. Hepinize başarılar diliyorum."

Açılış konuşmalarının ardından mezuniyetin 2.gününde Mühendislik Fakültesi, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Sahne Sanatları Yüksek Okulu, Beşeri Bilimler Fakültesi, ,Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Hukuk Fakültesi mezunları diplomalarını aldılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.