LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Bazı bakanlar, Lefke Ceviz Festivali'nin açılışına katıldı

Bazı bakanlar, Lefke Ceviz Festivali'nin açılışına katıldı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Lefke Ceviz Festivali'nin açılışına katıldı.

Yayın Tarihi: 05/06/19 16:46
okuma süresi: 2 dak.
Bazı bakanlar, Lefke Ceviz Festivali'nin açılışına katıldı
A- A A+

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve bazı milletvekillerinin de katıldığı açılışın ardından standlar ziyaret edildi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı açıklamasına göre, Lefke Ceviz Festivali'nin açılışının ardından standları ziyaret eden Bakan Oğuz, vatandaşlarla bir araya geldi. Festivalde bölge halkıyla bayramlaşan Bakan Oğuz, ceviz, hurma ve yafa portakalı gibi ürünler üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Özellikle cevizin önemine vurgu yapan Bakan Oğuz, ceviz üretiminin artırılması için yerel hatlarla birlikte ülke iklim koşullarına uygun, erken verim veren aşılı yeni çeşitlerin ülkemize kazandırılması gerektiğini ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün bu konudaki çalışmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Bakan Oğuz, Lefke Avrupa Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin bölgede olmasının bir fırsat olduğunu ve bölgeye özgü tarımsal ürünlerin gelişmesi için işbirliğinin öneminin altını çizdi.

Bakan Oğuz, hurma ağaçları için risk teşkil eden kırmızı palmiye böceğine karşı Lefke Belediyesi, üniversite ve sivil toplum örgütlerinin birlikte mücadele etmesiyle daha etkin sonuçlar alınacağını da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.