EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de "Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik" konuşuldu

UKÜ'de "Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik" konuşuldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde (UKÜ) "Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik" üzerine etkinlik gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 07/06/19 10:30
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'de "Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik" konuşuldu
A- A A+
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimine katkı koymak amacıyla "Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik" konusunda etkinlik gerçekleştirildi.

Protos İnovasyon Merkezi Müdürü Murat Temür etkinlikte gastronomi öğrencilerine kendi kişisel kariyer hayatı ve gastronomi mesleğinin incelikleri hakkında bilgi verdi. Temür,mesleğe ilk adımını İstanbul'da bir fırında çalışarak attığını daha sonra ise Protos Firması'nda çalışmaya başladıktan sonra çikolata ve pasta alanındakariyerini devam ettirdiğini kaydetti. Gastronomi alanında sürekli gelişmeleri takip ettiğini aktaran Temür, öğrencilere ilgilendikleri alana yoğunlaşmalarını, onlarla ilgili gelişmeleri izlemelerini, vizyon sahibi olmalarını ve sürekli bilgi, becerilerini yenilemelerini tavsiye etti. Murat Temür, öğrencilere inandıklarının arkasında durmalarını önererek, "Hayal edin ve gerçekleştirin" dedi.

Kişinin istedikten sonra her şeyi yapabileceğine dikkat çeken Temür, kendi hayatından örnekler vererek ilk iş deneyiminde hiçbir şey bilmediğini, zamanla tecrübe kazanarak alanı ile ilgili birçok konuda donanım sahibi olduğunu açıkladı. Murat Temür konuşmasında, teori ile mutfakta pratiğin çok farklı şeyler olduğunu açıklayarak, gastronomide uygulamanın önemine dikkat çekti.

Gastronomide büyük öneme sahip olan çikolata, buğday gibi ürünlere dikkat çeken Temür, çikolatanın tarihsel süreci, nasıl bulunduğu ve nerelerde tüketildiği hakkında da bilgi verdi.Murat Temür, çikolatacılığın gastronomide geleceğin alanı olduğunu belirterek, tüketim istatistikleri hakkında detaylı paylaşımda bulundu. Etkinliktepastacılık alanında görülen yeniliklere de değinen Temür, buğday üzerinde de durarak, bir buğday tanesinden un, kepek gibi hammaddelerinin elde edilebileceğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.