SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Fenerbahçe'den Lefkoşa'da vefa ziyareti

Fenerbahçe'den Lefkoşa'da vefa ziyareti

Fenerbahçe yönetiminden bir heyet, kulübe uzun yıllar emek vermiş ve Fenerbahçe'nin iki branşının kurucularından olan, ayrıca Kıbrıs Türk tarihinde de çok önemli yeri bulunan Dr. Ayten Berkalp ile Lefkoşa'da bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 08/06/19 15:58
okuma süresi: 3 dak.
Fenerbahçe'den Lefkoşa'da vefa ziyareti
A- A A+

KKTC Fenerbahçeliler Derneği yöneticileri ve Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi A. Sertaç Komsuoğlu ve Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt; atlet, basketbolcu, kürekçi ve voleybolcu olarak kulübe yıllarca hizmet eden, kulübün kadın basketbol ve voleybol şubelerini kuran ve kaptanlığını yapan Ayten Salih Berkalp'i bayramda ziyaret etti.

Eziç'te buluştular…

İstanbul'da öğrenim gördüğü yıllarda Fenerbahçe'ye büyük hizmetleri bulunan, kulübün iki branşının kurucuları arasında yer alan ve kaptanlıklarını yapan, Kıbrıs Türk tarihinde de çok önemli yeri bulunan Dr.Ayten Berkalp ile Lefkoşa Eziç restoranda bir araya geldi.

Forma hediye edildi

Kulüp yöneticileri, dernek başkanı Gökhan Necipoğlu ve Genel Sekreter Burçin Aliusta'nın da hazır bulunduğu kısa fakat anlamlı ziyarette duygusal anlar da yaşandı. Özellikle büyük emekleri ve başarıları bulunan Kadın Voleybol takımındaki anılarını paylaşması inanılmazdı. Dr. Ayten Salih Berkalp ziyarette Kulüp müzesine ve başkan Ali Koç'a iletilmek üzere, Ahmet Tolgay'ın yazdığı "Dr. Ayten'in Romanı" isimli kitabı hediye etti. Dr. Ayten Salih kitabı, "Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yaşamımdaki katkılarından ötürü teşekkür ederim" diyerek imzaladı. Ziyaret, Dr.Ayten Berkalp'e, üzerinde Fenerbahçe Futbol takımının imzaları bulunan formanın takdim edilmesi ve çekilen anı fotoğraflarının ardından tamamlandı.

Dr. Ayten Salih Berkalp kimdir?

Dr. Ayten Salih Berkalp, 1934, Mağusa doğumludur. İlkokulu Limasol'da, ortaokulu Lefkoşa Victoria Tali Kız Okulu'nda, liseyi İstanbul Çamlıca Kız Lisesi'nde, üniversiteyi ise İstanbul Tıp Fakültesi'nde 1960 yılında tamamladı. Ayten Salih, Türkiye Milli Voleybol Takımı'nda yer alan ilk Kıbrıslı Türk sporcudur. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Voleybol Kız Takımı'nı 1954 yılında yeniden arkadaşlarıyla beraber kendisi kurmuş ve altı yıl boyunca voleybol, basketbol, atletizm ve kürek müsabakalarında kaptanlık yapmış ve hemen hemen tüm şampiyonlukları kazanmışlardı.

Fenerbahçe Kız Basketbol Takımı Kurucusu olarak Basketbolda 25 sayı yaparak Türkiye kişisel sayı rekorunu kırmıştır. Kaptanlık yaptığı Fenerbahçe kürek takımında takımı şampiyon olmuştur. Fenerbahçe atletizm takımının kuruluşunda yer almış ve birincilik elde etmiştir. 2015 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen "2015 Türkiye FairPlay Ödülleri"n de 'Sportif Fair Play Kariyer Dalı'nda 'Kutlama Mektubu' ödülünü almıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.