GİRNE
okuma süresi: 7 dak.

Sokağın Nabzı: "Yeni bakan limana çekidüzen vermeli"

Sokağın Nabzı: "Yeni bakan limana çekidüzen vermeli"

Girne Antik Limanı çevresinde ekmek kazanan çalışanlar, geçmiş yıllarda da kaderine terk edilmiş olan limanın düzenlenmesini, restore edilmesini bekliyor.

Yayın Tarihi: 09/06/19 09:10
okuma süresi: 7 dak.
Sokağın Nabzı: "Yeni bakan limana çekidüzen vermeli"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan Sokağın Nabzı'na konuşan liman bölgesi çalışanları, yeni göreve başlayan Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel'den beklentilerini dile getirdi.

Girne Antik Limanı'na düzenleme yapılmasının şart olduğuna vurgu yapan esnaf, limanın yenilenerek eski günlerine kavuşması gerektiğini kaydetti.

Girne Limanı esnafı, limana atılan atıkların temizlenmesini, yolların onarılmasını, limanın ağaçlandırılıp çiçeklendirilmesini, ışıklandırmaların artmasını ve altyapı sorununun çözülmesini talep ediyor.

Esnaf ayrıca, uçak bileti fiyatlarının ve vergilerin aşağıya çekilmesi gerektiğini savunarak, ülkeye daha fazla turist getirilmesi gerektiğini anlattı. Girne Limanı esnafı ayrıca Ramazan Bayramı'ndaki turistlerin beklentilerin altında kaldığını söyledi.

Öte yandan esnaf, yaz sezonunun geçmiş yıllarda daha güzel olduğunu işaret ederek, eski canlılığın getirilmesini istiyor.

Bayram Olcay: "Yeni turizm bakanından beklentim; Girne Limanı'na düzenleme, aydınlatma, park yerleri, altyapı"

"Ramazan Bayramı'nda işlerimiz abartılacak kadar iyi değildi. Durgundu, geçmişte daha yoğun, daha kalabalık oluyordu, ancak şimdi durgunlaştı. Yaz sezonu geçen seneye göre daha düşük geçiyor, daha az müşteri geliyor. Yeni turizm bakanından beklentim; Girne Limanı'na düzenleme getirmesidir. Aydınlatma, park yerleri, altyapı gibi konuların düzenlenmesi gerekiyor"


Bayram Küçük: "Bakanın tecrübesine güveniyoruz, beklentim, yat limanına düzen vermesi"

"Girne Limanı'nda yat turizmi işi yapıyorum. Ramazan Bayramı bu yıl çok durgun geçti. Otellerin dolu olduğu söyleniyor, ancak bize yansıyan bir şey yok. 2019 yaz sezonu daha yeni açıldı, biz de yeni başladık işe. İstediğimiz potansiyeli henüz bulamadık. Yeni turizm bakanı tecrübeli birisidir, umarım ülkemiz için daha güzel şeyler yapılır, tecrübesine güveniyoruz. Turizm bakanından beklentim, yat limanına düzen vermesidir. Bu limanın özelliğine uygun yatırımların yapılması gerekir"


Aydın Çakar: "Bakandan beklentim; limanın yollarının düzenlemesi, ışıklandırma, yürüyüş yolları, ağaçlandırma, çiçeklendirme"

"Limanda yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum, barmenim. Ramazan Bayramı'nda işler beklediğimiz kadar kalabalık geçmedi. Ayrıca mevsimsel olaylar da etkiledi; yaz geç geldi. Yerli turist limana fazla uğramadı, ama bekliyoruz. Yeni turizm bakanından beklentim; Kıbrıs'ın en güzel yeri olan Girne Limanı'na düzenlemeler yapması, yenilikler yapması, yolları düzenlemesi, ışıklandırmalar, yürüyüş yolları, ağaçlandırma, çiçeklendirme, eski yapıların yenilendirilmesidir. Böyle olursa yerli ve yabancı turistler daha çok gelir"


Ahmet Yaprak: "Bakandan beklentim; turizme yatırım yapması, limanın düzenlenmesi, Girne'de turistlerin gidebileceği plajlar olmalı"

"Limanda taksicilik yapıyorum. Bayramda işler beklentilerin altında kaldı, hiç umduğumuz gibi gelişme olmadı. Her geçen yıl iyi bir sezon beklerken, her yıl daha kötüye gidiyor. Beklentilerin çok çok altında kalıyor. Bu yaz bir işlerin güzel olacağı gözükmüyor. Umut yok. Yeni turizm bakanından beklentim; turizme yatırım yapılması, liman düzenlenmeli. Gelen veya giden hükümetler hiçbir şey yapmıyor. Bu konuda şikayetçiyim, turizme yatırım yapılmalı. Girne'de turistlerin gidebileceği plajlar olmalı. Otellerdeki plajlara girebilmek çok pahalı. Turizm bakanına teşekkür ediyoruz, ama biraz daha gelişme görmek istiyoruz"


Ali Osman Yıldır: "Yeni turizm bakanından beklentim; limandaki eksikliklerin giderilmesi ve limanda güvenlik görevlileri devriye atmalı"

"Limanda dondurmacılık yapıyorum. Ramazan Bayramı'nda işler güzeldi, beklentileri karşıladı. Aslında işler sezon başladığı zaman sürekli var, kimse inkar etmesin, sezon iyi geçiyor, limanımız her zaman iyi, yeter ki esnaflar dürüst olsun. Bazı sorunlar var, eksiklerimiz var, ama onlar da düzelecek diye umuyorum. Geçmişte liman çok daha kalabalıktı, daha fazla verim vardı. Eskiden hep İngilizler geliyordu, ancak şimdi Araplar da geliyor, güzel alışveriş yapıyor. Yeni turizm bakanından beklentim; limandaki eksikliklerin giderilmesidir. Liman eskiden böyle değildi, daha güzel, daha düzenliydi, ayrıca limanda güvenlik görevlileri devriye atmalı. Girne çok önemli bir yer"


Buğra Ünal: "Turizm bakanından beklentim; limana el atması, liman kötü durumda, liman onarılmalı"

"Ramazan Bayramı'nda benim işlerim normal günlerden daha iyiydi. Her sene yaz sezonları bir sorun oluyor, dolayısıyla bizleri de etkiliyor. Turist görmedik henüz. Yeni turizm bakanından beklentim; limana el atmalı, güzelim liman kötü durumda, liman onarılmalı"


Aydın Canlıbalık: "Bakandan beklentim; uçak bileti fiyatlarını, vergileri aşağıya çekmesi ve yabancı turist getirmesidir"

"Restoran işletmecisiyim. Ramazan Bayramı'nda hiç iş olmadı. Ben böyle bayram görmedim. Turist yok. Güney Kıbrıs'tan günübirlik geliyorlar, onların da bizlere faydası olmuyor. Yeni turizm bakanından beklentim; bizleri ve memleketi kurtarmasıdır, uçak bileti fiyatlarını indirmesi, vergileri aşağıya çekmesi ve yabancı turist getirmesidir"


Mustafa Koç: "Bakandan beklentim; uçuşların artması, uçak fiyatlarının düşürülmesi ve limana yenileme, liman pis kokuyor, böyle olursa turist gelmez"

"Girne Limanı'nda tekne turu işi yapıyorum. Bayram o kadar iyi geçmedi, turist zaten gelmedi. Geçmiş yıllara bakacak olursak, bu yılki yaz sezonu fena değil aslında. Eskiden sadece İngiltere ve Hollanda'dan turist geliyordu, şimdi ise körfez ülkelerinden de turist geliyor. Bu da bizim için iyi bir şey. Yeni turizm bakanından beklentim; uçuşların artması, uçak fiyatlarının düşürülmesi ve limana yenileme şart. Liman pis kokuyor, böyle olursa turist gelmez"


Muhammet Emin Çapan: "Bakandan beklentim; limanın düzenlenmesi, temizlenmesidir"

"Bayram beklentimizin biraz altında geçti. Turist yoğunluğu azdı. Döviz kurları bizleri çok etkiledi. Yaz sezonundan umutluyuz. Yeni turizm bakanından beklentim; limanın düzenlenmesi, temizlenmesidir"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.