GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Rum Ordusu mensupları ikinci bir işte çalışabilecek

Rum Ordusu mensupları ikinci bir işte çalışabilecek

Rum Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasının ardından Meclis'e sunulan yasa tasarısıyla birlikte, Rum Milli Muhafız Ordusu daimi kadrosunda bulunan kişilerin, artık belirli koşul ve önkoşullar altında, özel iş (ikinci iş) yapmasına olanak sağlanacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 10/06/19 09:49
okuma süresi: 1 dak.
Rum Ordusu mensupları ikinci bir işte çalışabilecek
A- A A+
Politis gazetesi "Part Time Özel İş" başlıklı haberinde, RMMO daimi kadrosunda bulunan subay ve astsubaylara, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasının ardından meclise sunulan düzenlemeyle birlikte, yarı zamanlı (kısmi) istihdam ile özel sektörde çalışması olanağının tanındığını yazdı.

Habere göre ilgili yasa tasarısında "Savunma Bakanı RMMO Komutanı'nın da görüşünü aldıktan sonra, istisnai durumlarda, belirli koşul ve önkoşullar altında ordu mensubuna kısmi istihdam izni verme olanağına sahiptir" şeklinde ifade yer almaktadır.

Yasa tasarısında ayrıca "Bu öngörünün, ordu personelinin, RMMO'nun yılda 365 gün, haftada 7 gün, 24 saat ordunun emrinde olduğu şeklindeki yükümlülüğünü hiçbir durumda kaldırmadığına" da vurgu yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.