TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Mersin Anamur ilçe Meclisi'nde KKTC ile ilişkilerinin canlandırılması ele alındı

Mersin Anamur ilçe Meclisi'nde KKTC ile ilişkilerinin canlandırılması ele alındı

Mersin'in Anamur İlçe Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ardından yayımlanan metinde, "KKTC ile ilişkilerimizi canlandıracak yeni Anamur İskelesi ve Gümrük Kapısı yapımı öneme sahiptir" ifadelerine yer verildi.

Yayın Tarihi: 10/06/19 13:01
okuma süresi: 3 dak.
Mersin Anamur ilçe Meclisi'nde KKTC ile ilişkilerinin canlandırılması ele alındı
A- A A+
Mersin'in Anamur İlçe Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında KKTC-Mersin ilişkilerini canlandıracak yeni Anamur İskelesi ve Gümrük Kapısı yapımı ele alındı.

Toplantıda, Anamurda kurulması planlanan balık çiftlikleri ve mermer ocağı ile ilgili çevreci tavrını ortaya koyuldu. Meclis üyelerine Anamur sahillerinde özellikle Demirören bölgesinde özel firmalar tarafından balık çiftliklerinin kurulmak istendiği ancak bu bölgelerin nesli tükenmekte olan Akdeniz Foku ve Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalanma ve üreme alanı olduğu için kurulmasına karşı olmalarını tavsiye eden bir tutanak dağıtıldı.

Tutanağa parti ayrımı gözetmeksizin tüm meclis üyeleri imza attı.

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise Anamur içme suyu projesi ile ilgili hibe görüşmeleri için Ankarada bulunmasından dolayı henüz imzalamadı ancak önceki meclis toplantısında balık çiftliklerine karşı olduğunu beyan etti.

Anamurekspres'ten Mithat Ünal'ın haberine göre, Metinde şu ifadelere yer verildi;

"İlçemiz Anamur sahillerinde özel firmalar tarafından Balık Çiftlikleri kurulması planlanmaktadır. Adı geçen bölge, nesli tükenmekte olan Akdeniz Foku ve Caretta Caretta kaplumbağalarının yuvalama ve üreme alanlarıdır. Ayrıca bu bölge, Mersin Melleç Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altına alınmıştır.

Yine bu bölge, Uluslar arası Barcelona Sözleşmesi ve Avrupa'nın yaban hayatı ve yaşam alanlarını korumayı içeren Bern sözleşmesi, nesli tükenmekte olan yabani bitki ve hayvan türlerinin uluslar arası ticaretine ilişkin Citmes sözleşmesi, uyarınca ve ayrıca 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, 4915 sayılı Kara Avcılığı ve 2872 sayılı Çevre Kanunları ile de ulusal düzeyde koruma altına alınmıştır.

Bu nedenle, koylarımıza yapılması planlanan balık çiftliklerinin doğaya, çevre ve Anamur'umuzun turistik geleceğine vereceği zarar ortadadır. Gazipaşa Havaalanının açılması, D-400 karayolunun tamamlanması ile KKTC ile ilişkilerimizi canlandıracak yeni Anamur İskelesi ve Gümrük Kapısı yapımı ile birlikte Anamur ve çevresi turizm açısından ulusal ve uluslar arası bir öneme sahip hale gelecektir. Orta Akdeniz'in parlayan Yıldız'ı Anamur'un önümüzdeki yıllarda turistik kalkınma açısından değerleneceği öngörülmektedir.

Anamur Belediyesi Meclis Üyeleri olarak Anamur turizmine zarar verecek, besin değeri güvensiz olan denizimizi kirletecek, eko sistemimizi ve sağlığımızı bozacak olan balık çiftlikçiklerinin yetkililerden Anamur halkının haklı talebini yerine getirerek balık çiftlikleri projesinin iptalini talep ediyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.