MAGAZİN
okuma süresi: 5 dak.

Lefkoşa'da yaz etkinlikleri başlıyor

Lefkoşa’da yaz etkinlikleri başlıyor

<P>19 Ağustos–15 Ekim tarihleri arasında bir birinden güzel konserler, tiyatro ve folklor gösterileri, güzellik yarışması gibi birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Ahmet Özhan konseriyle başlayacak etkinlikler çerçevesinde Tarkan da 3 Ekim'de sahne alacak. </P>

Yayın Tarihi: 18/08/09 09:02
okuma süresi: 5 dak.
Lefkoşa&#8217;da yaz etkinlikleri başlıyor
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi 19 Ağustos–15 Ekim tarihleri arasında yer alacak birçok kültür, sanat ve eğlence etkinliklerini kapsayan bu yılki "Yaz Etkinlik Programı"nı açıkladı. 19 Ağustos Çarşamba gecesi Ahmet Özhan konseriyle başlayacak konserler arasında 3 Ekim'de yer alacak Tarkan konseri de var. Yaz etkinlikleri çerçevesinde 7. Uluslararası Halk Dansları Festivali, 7. Kıbrıs Tiyatro Festivali, Yerel Gruplar Halk Dansları Şöleni, LTB Yerel Sanatçılar Müzik Şöleni, LTB Orkestra Grupları Konseri, II. Avrupa'nın İncisi Güzellik Yarışması, Lefkoşa Maratonu ile LTB Halk Müziği konseri yer alacak. Atatürk Meydanı'nda dün sabah yapılan basın toplantısında Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları, LTB Kültür Sanat Koordinatörü Osman Alkaş ile HASDER temsilcisi Ali Nebih açıklamalar yaptılar. Basın toplantısı kapsamında LTB Halk Dansları gösteri, Belediye Kent Orkestrası da konser sundu.

HALKA MORAL VE MOTİVASYON
LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları açıklamalarında, LTB'nin her yıl Ağustos-Ekim ayları arasında etkinlikler düzenlediğini ve bunun devam edeceğini söyledi. Programlarında birçok eğlenceli ve kültürel etkinliğin bulunduğunu söyleyen Bulutoğluları, şehirde yaşayan insanların moral, motivasyon ve mutluluğunu sağlamanın da görevleri arasında bulunduğunu ifade etti. Festivalin başarılı bir şekilde geçmesini arzu ettiklerini dile getiren Bulutoğluları, birçok kesimin kendilerine destek verdiğini vurguladı. Etkinlikler için değişik mekanlar seçtiklerini kaydeden Bulutoğluları, etkinliklerle ilgili bilgiler de verdi.

AHMET ÖZHAN KONSERİYLE BAŞLIYOR
Etkinlikler, 19 Ağustos Çarşamba gecesi Atatürk Stadyumu'nda Ahmet Özhan konseriyle başlayacak. Ahmet Özhan'dan önce LTB Halk Müziği ve Türk Müziği Koroları konseri yer alacak. Saat 20:30'da yer alacak olan konserlerin ardından konuk sanatçı olarak Ahmet Özhan sahne alacak.

7. ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ
Etkinlikler kapsamında yer alacak 7. Uluslararası Halk Dansları Festivali 24-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Polonya, Türkiye, Gürcistan ve Bulgaristan'dan konuk gruplar ile HASDER, FOLK-DER, Gençlik Merkezi ile FOGEM'in gruplarının gösteriler sunacağı festival Lefkoşa'nın çeşitli parklarında yer alacak. 24 Ağustos Pazartesi günü saat 21:00'de Dereboyu'nda kortej yürüyüşüyle başlayacak olan festival 29 Ağustos Cumartesi günü saat 20:30'da Selimiye Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan Gala Gösterisi ile sona erecek. Gösteriler ise Barış Manço Parkı (25 Ağustos), Dr. Fazıl Küçük Parkı (26 Ağustos), Ankara Çağlayan Parkı'nda (27 Ağustos), saat 20:30'da yer alacak.

7. KIBRIS TİYATRO FESTİVALİ
1-26 Eylül tarihleri arasında ise 7. Kıbrıs Tiyatro Festivali gerçekleştirilecek. Festival çerçevesinde 11 oyun sahnelenecek. "Resimli Osmanlı Tarihi" Konya Devlet Tiyatrosu (1 Eylül), "Marx'ın Dönüşü" Dostlar Tiyatrosu (5, 6 Eylül), "Kabare" İstanbul Şehir Tiyatrosu (8 Eylül), "Maskeliler" İstanbul Şehir Tiyatrosu (11 Eylül), "Rita'nın Şarkısı" Adana Devlet Tiyatrosu (15, 16 Eylül), "Hayvan Çiftliği" Sivas Devlet Tiyatrosu (21 Eylül), "Kimin Eşek Kulağı Var" Satirigo Tiyatrosu (22 Eylül), "Rahat Yaşamaya Övgü" İstanbul/Tiyatro Pera (24 Eylül) ve "Venedik Taciri" İstanbul/Tiyatro Pera (26 Eylül) tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahnelenecek. "Kimin Eşek Kulağı Var" isimli oyun saat 19:00'da diğer oyunların tümü saat 21:00'de başlayacak.


Oyun biletleri 15 TL'ye, kombine biletler ise 100 TL'ye LTB Tiyatrosu ile LTB Halkla İlişkilerden temin edilebilecek.

AVRUPA'NIN İNCİSİ GÜZELLİK YARIŞMASI
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Avrupa'nın İncisi Güzellik Yarışması da 30 Eylül'de yapılacak. LTB Sarayı arka bahçesinde saat 20:00'de yer alacak yarışmaya, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Avrupa'nın birçok ülkesinden adaylar katılacak.

TARKAN KONSERİ
Etkinliğin en ilgi çekici organizasyonlarından olan Tarkan konseri 3 Ekim Cumartesi gecesi, Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilecek. Tarkan'dan önce saat 20:30'da Atiye sahne alacak. Girişi ücretli olacak olan Tarkan konseri lösemili çocuklar yararına gerçekleştirilecek. LTB yaz etkinlikleri kapsamında bir de maraton düzenlenecek. "KKTCELL 2. Lefkoşa Maratonu" adı altındaki maraton 11 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Maratonun geliri Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışlanacak.


LTB Yaz Etkinlikleri, 15 Ekim'deki LTB Halk Müziği Konseri ile tamamlanacak. Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4'te yer alacak konser saat 20.30'da başlayacak.

Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.