İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İncirli: "Çağdaşlık engelli bireylerin yaşama katılmasıyla ölçülebilir"

İncirli: "Çağdaşlık engelli bireylerin yaşama katılmasıyla ölçülebilir"

Güncel konuşmaların yapıldığı Meclis Genel Kurulu'nda söz alan CTP Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli "Engelli Yurttaşların Hukuki Sorunları" hakkında konuştu.

Yayın Tarihi: 11/06/19 14:41
okuma süresi: 2 dak.
İncirli: "Çağdaşlık engelli bireylerin yaşama katılmasıyla ölçülebilir"
A- A A+
CTP Lefkoşa Milletvekili İncirli, bir toplumun çağdaşlığının engelli bireylerinin toplum yaşamına katılmasıyla ölçülebileceğini ifade etti.

2010 yılında Meclis'ten geçen BM engelli bireylere ilişkin uluslararası sözleşmenin iç hukukta gerekli düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle uygulanamadığına vurgu yapan İncirli, engellilik düzeyini belirleyen tüzüğün güncelliğini yitirdiğini dile getirdi.

Başbakanlık Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu'nun yoğun çalışmalar sonucu bu tüzüğü yenilediğini anlatan İncirli, tüzüğün bir an önce hayata geçmesi için hükümetin gerekli adımları atmasını istedi.

Başbakanlık Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu'nun özel ihtiyaçlı çocukların eğitim konusunda da gerekli mevzuat çalışmalarını yaptığını dile getiren İncirli, konunun Bakanlar Kurulu'na gelmeye hazır olduğunu kaydetti.

İncirli, 100 kadar kişinin bu konularda verdiği emeğin çok önemli olduğunu dile getirdi.

2006 yılından bu yana kamuda engelli istihdamı yapılmadığını hatırlatan İncirli, öte yandan engelli bireylerin özel sektörde istihdam edilmesi konusunda geçen hükümet döneminde çeşitli çalışmalar yapıldığına işaret etti.

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, ancak bu bahsettiği düzenlemeler yapılırsa engelli bireylerin eşit ve ayrımcılıktan uzak bir yaşam sürebileceğini söyledi ve bu ülkede mutlu yaşamanın herkes kadar engelli bireylerin de hakkı olduğunu dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.