İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Rumlar arkasına AB'yi alıp tantanayı büyütebilir"

"Rumlar arkasına AB'yi alıp tantanayı büyütebilir"

Güney Kıbrıs'ın Fatih sondaj gemisinin çalışanları hakkında tutuklama talepleri hakkında konuşan Ortadoğu Uzmanı Gazeteci Yazar Prof. Dr. Hüsnü Mahalli, bu yaz Doğu Akdeniz'de ortamın gerilebileceğini ama bu durumun KKTC'yi direk etkilemeyeceğini ifade ederek "fakat Rumlar arkasına AB'yi alıp tantanayı büyütebilir" diye konuştu.

Yayın Tarihi: 12/06/19 07:37
okuma süresi: 2 dak.
"Rumlar arkasına AB'yi alıp tantanayı büyütebilir"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Gazeteci Yazar ve Ortadoğu Uzmanı Hüsnü Mahalli, son günlerde dünya gündeminde geniş yankı uyandıran Doğu Akdeniz konusu ve Türkiye'nin almayı planladığı S-400 hava savunma sistemlerinin Kıbrıs için öneminden bahsetti. Kıbrıs Postası'na konuşan Mahalli, Türkiye'nin almayı planladığı S-400 bataryalarından birisinin Mersin-Adana tarafına konuşlandırılacağını ve dolayısıyla Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'in güvenliğinin sağlanacağını öne sürdü.

"İSRAİL TÜRKİYE'NİN S-400 ALMASINDAN ENDİŞELİ"

İsrail'in bu konudan tedirgin olduğunu dile getiren Hüsnü Mahalli, İsrail'in son dönemde Doğu Akdeniz'de 4 tatbikat yaptığını hatırlattı. Yapılan tatbikatlarda İsrail'in F-35 savaş uçaklarının uçtuğunu, S-400'lerin ise, F-35'leri düşürmek için tasarlandığını belirten Mahalli, İsrail'in bu sebepten dolayı endişeli olduğunu vurguladı.

PALMER'İN SÖZLERİNİ YORUMLADI: "DOĞU AKDENİZ ABD İÇİN DEĞİL, İSRAİL İÇİN ÖNEMLİ"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer'in Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ın ABD için stratejik önemde olduğu yönündeki sözlerini yorumlayan Hüsnü Mahalli, "ABD için değil, İsrail için önemli, atılan her adım, yapılan her konuşma İsrail'in güvenliği" için dedi.

"DOĞU AKDENİZ BU YAZ KARIŞABİLİR, AMA KKTC'Yİ DİREK ETKİLEMEZ"

Birçok ülkenin savaş gemilerinin Doğu Akdeniz'de olduğunu, dolayısıyla bu yaz Doğu Akdeniz'de ortamın gerilebileceğini savunan Mahalli, "Doğu Akdeniz bu yaz karışabilir, ama KKTC'yi bu durum direk etkilemez, ama Rumlar arkasına AB'yi alıp tantana çıkarabilir" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.