İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KIB-TEK'te 3 yıldır fark edilemeyen vurgun!

KIB-TEK'te 3 yıldır fark edilemeyen vurgun!

KIB-TEK'te yeni bir vurgun ortaya çıktı. KIB-TEK Gazimağusa Şubesi'nde gerçekleştiği tespit edilen vurgun ile ilgili Deniz Saltuk Gürmanoğlu ile Toner Tanözü polise yapılan şikayet üzerine tutuklanırken KIB-TEK Genel Müdürü Ahmet Dargın, vurgunun KIB-TEK'in para ödeme noktası olan; Pay Point'lerden, yapılan ödemeyi bankaya götürmekle görevli olan çalışan tarafından gerçekleştiğini ve suç tarihinin 2016 yılından bu yana devam ettiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 12/06/19 07:48
okuma süresi: 3 dak.
KIB-TEK'te 3 yıldır fark edilemeyen vurgun!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan/Nadire Bahadi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) yine bir vurgun olayı ile gündeme geldi. Dün Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne yapılan şikayet üzerine KIB-TEK Gazimağusa Şubesi Pay Point noktasından yapılan ödemelerde meydana gelen sirkat ile ilgili soruşturma başlatıldı.

İlk olarak KIB-TEK yönetimi tarafından yapılan araştırmada yapılan tespitlere göre 28 Ağustos 2017 tarihinde 26 bin 55 TL'den 5 bin 90 TL'nin bankaya yatırılmayarak çalındığı ortaya çıktı. 1 günlük sirkat miktarından yola çıkılarak hem KIB-TEK yönetimi hem de polis ekipleri vurgun ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, polis ödeme noktalarından teslim aldığı parayı bankaya götürmekle görevli olan Deniz Saltuk Gürmanoğlu ile suçla bağlantısı olduğu tespit edilen Toner Tanözü isimli KIB-TEK çalışanını tutukladı. Büyük vurgunun yarım milyonu aşkın olduğu öğrenilirken, Genel Müdürü Ahmet Dargın, Kıbrıs Postası'na konuşarak, ilk tespitlere göre hırsızlığın 2016 yılından bu yana devam ettiğini açıkladı. Sirkat edilen miktarın henüz bilmediklerinin altını çizen Dargın, kurumun Gazimağusa şubesinde meydana gelen olayı Ramazan Bayramı'ndan önce fark ettiklerini söyledi.

"BAYRAMDAN ÖNCE FARK ETTİK, İNCELEDİK, ŞİKAYET ETMEK İÇİN EMİN OLMAK İSTEDİK"

"Neden bu zamana kadar beklediniz?" sorusuna cevap veren Ahmet Dargın, emin olup, öyle şikayet etmek istediklerini belirtti. Bayramdan önce fark ettiklerini, incelemeye aldıklarını, bayramda da inceleyip emin olduklarını kaydeden Dargın, ilk bulguları dün polise verdiklerini işaret etti.

"ÇALIŞAN, TOPLANAN PARAYI BANKAYA EKSİK YATIRMIŞ, ŞİKAYET ETTİK"

Vurgunun, KIB-TEK'in para ödeme noktası olan; Pay Point'lerden ödeme yapılan paraları toplayıp bankaya götürmekte görevli olan çalışan tarafından yapıldığını açıklayan KIB-TEK Müdürü Ahmet Dargın, "Çalışan, toplanan parayı bankaya eksik yatırmış, şikayet ettik" dedi.

"OLAY POLİS VE MAHKEMEDE"

Kurumda meydana gelen vurgun ile ilgili yapılan tespitler üzerine Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne şikayette bulunduklarını ifade eden Dargın, polisin ilk bilgileri aldığını, gerekli soruşturmayı başlattığını, dolayısıyla olayın artık polis ve mahkemede olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.