ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Güney'den çaldıkları araba için fidye istediler, pazarlığa oturunca enselendiler

Güney'den çaldıkları araba için fidye istediler, pazarlığa oturunca enselendiler

Kıbrıs'ın Güney'inden sirkat edilerek KKTC'ye geçirilen çalıntı araç için sahibinden 15 bin Euro nakit para isteyen Marwan Ahdash, polisle birlikte hareket eden araç sahibi Kypros Michaelides ile pazarlık için bir araya geldiği sırada polis tarafından enselendi. Andash ile birlikte, suçla bağlantısı olduğu tespit edilen Motaz Fauzi Malawaj ile Salem Mohamde Qassım ve Turgut Yazgı da tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 12/06/19 08:05
okuma süresi: 4 dak.
Güney'den çaldıkları araba için fidye istediler, pazarlığa oturunca enselendiler
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Son dönemlerde adli olaylarda patlama yaşanan ülkemizde huzursuzluk giderek artarken dün Mağusa bölgesinde film sahnelerini aratmayan bir hırsızlık olayı çözüldü.

Polis ekiplerinin mal sahibi ile yaptığı iş birliği sonucu düzenlenen operasyonda araç için fidye isteyen 4 kişilik çete çökertildi. Kıbrıs'ın Güney'inden çalınarak KKTC'ye geçirilen NBM 892 plakalı BMW marka kiralık araç için araç sahibi Kypros Michaelides'e ulaşan Marwan Ahdash "15 bin Euro nakit getirmezsen araban parçalanacak" diyerek araç için fidye isterken, film sahnelerinde hep izlediğimiz "polisi karıştırma" uyarısını yapmayı unutunca polisle iş birliği yapan Kypros Michaelides ile araç pazarlığı sırasında polis tarafından yakalanarak tutuklandı. Ahdash ile birlikte araç pazarlığına giden Motaz Fauzi Malawaj ile Salem Mohamde Qassım'da suçla bağlantısı olduğu gerekçesi ile tutuklanırken, aracın parçalanması için zanlı Ahdash'ın iritbata geçtiği tespit edilen Turgut Yazgı'da suçla bağlantısı olduğu gerekçesi ile tutuklandı.

Zanlılar dün "Çalmak kastıyla tehditle mal isteme", "Sirkat" ve "Askeri yasak bölgeyi ihlal etmek" suçlamaları ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılarak haklarında 1 gün tutukluluk süresi temin edildi.

"ARABAN MAFYANIN ELİNDE"

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Löğmen Yücetürk mahkemede verdiği ifadesinde, 10 Haziran 2019 tarihinde Güney Kıbrıs'ta sakin Kypros Michaelides isimli işletme sahibi olan kişiye ait NBM 892 plakalı BMW marka aracın henüz tespit edilemeyen bir yerden yine tespit edilemeyen kişiler tarafından yasal olmayan yollardan Kuzey Kıbrıs'a geçirildiğini açıkladı.

Zanlı Marwan Ahdash'ın cep telefonu ileKypros Michaelides'i arayarak "araban mafyanın elinde. 15 bin Euro nakit getirmezsen araban parçalanacak" diyerektehditle para talebinde bulunduğunu açıklayan Yücetürk, ayni gün Kypros Michaelides'in Mağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube'ye gelerek konuyu polise aktardığını ve yapılan operasonda "Kaya Exchange" isimli iş yeri önünde parayı almak için gelen zanlı Marwan Ahdash ile Motaz Fauzi Malawaj ile Salem Mohamde Qassım'ın da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Zanlı Ahdash'ın polise verdiği beyanda 15 bin Euro parayı istediğini itiraf ettiğini belirten Yücetürk, zanlının ayni zamanda Turgut Yazgı'yı da cep telefonu ile aradığı ve konuyu bildirdiğinin tespit edildiğini açıkladı. Makinist olan zanlı Yazgı'nında tespit edilerek tutuklandığını belirten Yücetürk, zanlı Yazgı, Malawaj ve Qassım'ın olayla bağlantısının araştırılacağını kaydetti. Fidye talep edilen ve pazarlığa konu olan aracın halen tespit edilemediğini belirten Yücetürk zanlıların evinde arama yapılacağını ifade etti. İncelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu söyleyen Yücetürk, aracın GPS sinyalinin ise Beyarmudu'nda tespit edildiğini belirtti.

Soruşturmanın henüz çok yeni olduğunu belirten Yücetürk, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatları talep edilen 3 günlük süreye itiraz ederken, mahkeme soruşturmanın salimen yürütülebilmesi amacı ile zanlıların 1 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.