İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatbikatta deniz safhası bugün gerçekleşiyor

Tatbikatta deniz safhası bugün gerçekleşiyor

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2019 Arama Kurtarma Tatbikatı devam ediyor.

Yayın Tarihi: 12/06/19 08:50
okuma süresi: 2 dak.
Tatbikatta deniz safhası bugün gerçekleşiyor
A- A A+
Tatbikatla ilgili Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan tarafından basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tuğgeneral Algan, tatbikata TC ve KKTC'den kurum ve kuruluşların katıldığını dile getiren Algan, arama-kurtarma harekâtının, doğrudan insan hayatıyla ilgili olduğundan zamana karşı ve ölümle yaşam arasında bir yarış halinde icra edilmek zorunda olduğunu kaydetti.

Algan, "KKTC anavatanı Türkiye Cumhuriyeti unsurları ile gönül ve emel birliği içerisinde, her ortamda, gece ve gündüz, kara sularında veya uluslararası sularda her yerde, her zaman arama kurtarma harekâtı icra etmeye hazırdır" dedi

Bilgilendirme toplantısının ardından Tatbikatın kara safhası da St. Hilarion 101 Evler bölgesinde icra edildi.

Tatbikatın başında, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili genel bilgiler ve tatbikat hakkında bilgiler verdi.

Tatbikatı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar ve Türkiyenin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de izledi.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli – 2019 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın deniz safhası ise, bugün icra edilecek.

Tatbikatın deniz aşamasında, Gazimağusa açıklarında seyir halinde olan bir ticari yat ile yasa dışı göçmen taşıyan kuru yük gemisinin çarpışması ve sonrasında yaşanacak olaylar canlandırılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.