İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Amcaoğlu: "Banka faiz oranlarında ciddi bir hareketlilik olacak"

Amcaoğlu: "Banka faiz oranlarında ciddi bir hareketlilik olacak"

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğu, BRT'de yayınlanan Sabah Haber programında Damla Soyalp'in konuğu oldu.

Yayın Tarihi: 12/06/19 12:46
okuma süresi: 4 dak.
Amcaoğlu: "Banka faiz oranlarında ciddi bir hareketlilik olacak"
A- A A+
Ekonomik ve Mali işbirliği protokollerinin öneminin altını çizen Amcaoğlu, protokollerin ülkedeki hayatı kolaylaştırdığını söyledi.

Ülkenin yol haritasının çok önceden belirlenmesinin gereğine de işaret eden Amcaoğlu, kamu maliyesi yönetiminin bir disiplin altında olması gerektiğini, 3 yıllık protokolün de 31 Aralık'ta yürürlüğe girmesinin öngörüldüğünü ifade ederek, "yanlış bunun neresinde" dedi.

Bunun bir bağımlılık olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Amcaoğlu, bu programların ülkenin geleceği ile alakalı olduğunu, kaynakların turizm, ARGE ve Teknoparklar gibi birçok alana katkı sağladığını söyledi.

"KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN BİR SİSTEMİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

"KKTC'ye bugüne kadar en büyük desteği veren Türkiye'ye bağımlılık yarattığını düşünmek, hor görmek çok doğru değil" diyen Amcaoğlu, kendi ayakları üzerinde duran bir sistemi hayata geçireceklerini, bundan hiç kimsenin endişesi olmamasını istedi.

Bakan Amcaoğlu, ekonomik protokol için mutabık kalınan metnin Ekim ayına kadar belli olması gerektiğini de dile getirerek, Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın da ifade ettiği gibi, "2019 yılı sonuna kadarki süreyi kapsayacak bir formül üzerinde durduklarını" belirtti.

Türkiye ile görüşmelerin başladığını anımsatan Amcaoğlu, tahmini bitiş süresinin Haziran ayı içerisinde olduğunu da kaydetti.

Herkesin devraldığı bayrağı daha yukarıya çekmek zorunda olduğunu ifade eden Bakan Amcaoğlu, harcarken tasarruf etmeyi doğru bir şekilde hayata geçirmek gerektiğini belirtti.

Amcaoğlu, göreve geldiklerinde 90 milyon TL cari açık olduğunu ve sadece Mayıs ayında 482 milyon TL ödeme yaptıklarını vurgulayarak, kamu çalışanlarını değil, emekliler ve ödeme yapılması gereken diğer sektörleri de düşünmek zorunda olduklarını anlattı.

Şu ana kadarki hayat pahalılığının yüzde 6.22 olduğunu ifade eden Amcaoğlu, kamunun yanı sıra özel sektörün de asgari ücretinin belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Amcaoğlu, "İlk önce hayatın zamlanması engellenecek. Daha az alanın nasıl daha çok alım gücünü sağlarız bakmak lazım bu da hayatı pahalılaştıran en önemli kalem olan enerji ve akaryakıt maliyetini düşürerek olur" dedi.

Bakan Amcaoğlu, Hayat Pahalılığının dondurulmasının söz konusu olmadığını, günü geldiğinde bunun hükümet tarafından ele alınıp bir sonuca bağlanacağını kaydetti.

İç borç ödeme noktasında protokolün imza aşamasına geldiğini de kaydeden Amcaoğlu, kısa bir süre içinde protokolün imzalanacağını ve ödemenin başlayacağını, böylece banka faizlerinde ciddi bir hareket yaşanacağını söyledi.

Bakan Amcaoğlu, daha önceden başbakanlığa bağlanacağı açıklanan bazı dairelerin Bakanlar Kurulu'nda alınan karar doğrultusunda Maliye Bakanlığı'nda kaldığını da açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.