İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker: "Kıbrıs'ta anlaşma olmamasından üzgünüm"

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker: "Kıbrıs'ta anlaşma olmamasından üzgünüm"

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk toplumu arasında bir anlaşmayı tamamlamamaktan üzüntü duyduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 12/06/19 15:46
okuma süresi: 2 dak.
Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker: "Kıbrıs'ta anlaşma olmamasından üzgünüm"
A- A A+
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Kıbrıs sorununda çözüm olmamasını, AB'nin yürütme organı liderliği makamıyla ilgili 'üzüntülerinden biri' olarak niteledi.

Juncker, daha açık şekilde Politico Brussel televizyonuna verdiği mülakatta, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk toplumu arasında bir anlaşmayı tamamlamamaktan üzüntü duyduğunu ifade etti.

Başkan Juncker aynı mülakatta, Birleşik Krallığın Avrupa Birliği'nden çekilmesi anlaşmasının tekrar açılmayacağını, geçen aylar içerisinde Britanya halkını ilgilendiren tek şeyin Avrupa Birliği'yle nasıl anlaşabileceklerini bulmak değil Theresa Mey'i değiştirmek olduğu izlenimi edindiğini söyledi.

Juncker, "Her neyse anlaşma vardır. Biz May ile bir çekilme anlaşması imzaladık. Ki bu Theresa May ve Juncker arasında bir anlaşma değil Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği arasında imzalanan bir anlaşmadır ve bir sonraki Britanya Başbakanı buna saygı göstermelidir. Açıkça söylüyorum, WA'nın içeriği üzerinde yeniden bir görüşme olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Trump'la ilgili olarak da Juncker, ABD Başkanı ile iyi bir kişisel ilişkisi olduğunu, ülkenin başkanı olarak saygı görmeyi hak ettiğini, Avrupa tarafından istenmeyen yorumlar yapılmasına katılmamak gerektiğini belirtti.

"Spitzenkandidaten" süresi konusunda da, sürecin lehinde olduğunu, liderlerin başkanı Komisyon'un karanlık bir odasında seçtikleri çağa geri dönmek istemediğini kaydeden Juncker, Avrupa Komisyonu Başkanı seçimlerinde, EPP adayı Manfred Weber yerine geçmesini istediğini kaydetti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.