İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Gazetecilerden, KKTC'nin tanıtımı için ortak proje

Gazetecilerden, KKTC'nin tanıtımı için ortak proje

Alanya Gazeteciler Cemiyeti ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nden ortak bir heyet, Kıbrıs Postası'na gerçekleştirdikleri ziyarette, Kuzey Kıbrıs'ın tanıtılmasına yönelik düzenlenecek ortak projede bir araya geleceklerini ifade ettiler. Proje, KKTC Antalya Turizm Tanıtma Ofisi ile her iki gazeteci cemiyet tarafından ortak yapılıyor.

Yayın Tarihi: 12/06/19 16:50
okuma süresi: 4 dak.
Gazetecilerden, KKTC'nin tanıtımı için ortak proje
A- A A+
Kıbrıs Postası

Türkiye'de turizm denince akla ilk gelen şehirlerden olan Antalya ve Alanya, gerek lokasyon gerekse deniz ulaşım ağları açısından KKTC'ye oldukça yakın. Amaç,

Bu yakınlığı, KKTC'nin tanıtımı açısından oldukça büyük bir fırsata çevirmeye karar veren gazeteciler, en yakın mesafede olan iki akdeniz kıyısında kültür, turizm ve iş dünyası ile kaynaştırma amacıyla düzenlenen ortak projede bir araya gelmek için Alanya - Girne arası düzenli seferler yapan Akkünler firmasına ait feribotla KKTC'ye geldiler. Proje, KKTC Antalya Turizm Tanıtma Ofisi ile her iki gazeteci cemiyet tarafından ortak yapılıyor.

Kıbrıs Postası'nı ziyaret eden Alanya Gazeteciler Cemiyeti ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nden bir heyet, toplamda 14 gazetecinin bir araya gelmesiyle gerçekleşecek projede KKTC – Alanya arasındaki gemi seferleri ile KKTC'nin tanıtımını daha geniş kitlelere yaymayı hedeflediklerini ifade ettiler.


Ziyarette konuşan Kıbrıs Postası sahibi Polat Alper şunları söyledi:

"İki ülke arasındaki iletişim ve işbirliği olması gereken noktada değil. Geçmişten kaynaklanan açığı kısa sürede kapatmak adına çok çalışmamız gerektiği inancındayım. Antalya ve Alanya'dan gazeteci dostlarımızı bugün ağırlamaktan ve aramızda görmekten büyük mutluluk duydum. Bugün gerek sektörle gerekse iki ülkenin tanıtımı ile ilgili çeşitli fikir alışverişlerinde bulunduk. Bu konularda işbirliğimizi daha ileriye taşıyacağımızdan kuşkum yok. Özellikle adamızın iki lokomotif sektöründen birisi olan turizm sektörü açısından Antalya ve Alanya gibi Türkiye'nin önde gelen turizm merkezleri ile iletişimimizin artması, tanıtıma ve dolayısı ile turizm sektörüne önemli destek olacaktır. En kısa zamanda bizleri ziyaret eden gazeteci dostlarımıza ziyaret gerçekleştirip daha somut adımlar için bir araya gelmek istiyoruz. Proje hayata geçiren KKTC Antalya Turizm Tanıtma Ofisi ile her iki gazeteci cemiyetini tebrik ediyorum."

Ziyarette, Alanya Postası ve Kıbrıs Postası gazetelerinin kardeş gazete ilan edilmesiyle ilgili mütabakata varıldı.

Öte yandan gerçekleşen ziyarette Alanya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Coşkun cemiyetin hazırlamış olduğu portakal çiçeği simgesi halindeki broşu Kıbrıs Postası Haber Müdürü Canan Onurer'e ve Kıbrıs Postası muhabirlerinden Emel Doğan'a takdim etti.

Coşkun burada yaptığı kısa konuşmada ise portakal çiçeğinin Alanya'nın simgesi olduğunu bu nedenle kadın gazeteciler ile dayanışma göstergesi olarak çiçek broşları kadın meslektaşlarına armağan ettiklerini söyledi.

Her iki cemiyetten KKTC'ye ziyarette bulunan gazetecilerin isimleri ise şöyle:

Gaye Coşkun - Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Alanya Posta Medya Genel Müdürü
Necati Şatana - AGC Genel Sekreteri, ALTSO Basın Müşaviri
Ferit Kesen - AGC Başkan Yardımcısı, Yeni Alanya Gazetesi Yazıişleri Müdürü
Ali Doğan - AGC Yönetim Kurulu Üyesi, Alanya Adres Yayınları Müdürü
Zeliha Basar - AGC Yönetim Kurulu Üyesi, Haber Alanya Gazetesi Sayfa Sekreteri
Mustafa Kurt - AGC Onur Kurulu Üyesi, AA (Anadolu Ajansı) Alanya Temsilcisi
Eyüp Burak Gül - AGC Denetim Kurulu Üyesi, Gerçek Alanya Gazetesi Muhabiri
Şifa Çicek - Spor Yazarları Derneği Antalya Başkanı, Manşet gazetesi ve İleri Gazetesi sahibi
Emin Demir - Turizm Days gazetesi sahibi
Ahmet Demir - Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi
Murat Şentürk - Akdeniz Bülten Dergisi muhabiri, Akif Arıcı, VTV muhabiri,
Sercan Ayıs - Aksu Vatan Gazetesi sahibi
Sabri Çağlar - İHA (İhlas Haber ajansı) Antalya Temsilcisi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.