ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Araç çetesinde tutuklu sayısı 6 oldu

Araç çetesinde tutuklu sayısı 6 oldu

Güney Kıbrıs'tan çalınıp yasa dışı yollardan Kuzey Kıbrıs'a geçirilen lüks araç için sahibinden 15 bin Euro para isteyen araç çetesi dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı

Yayın Tarihi: 13/06/19 07:35
okuma süresi: 6 dak.
Araç çetesinde tutuklu sayısı 6 oldu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Güney Kıbrıs'tan çalınıp yasadışı yollardan Kıbrıs'ın Kuzey'ine geçirilen BMW marka kiralık aracı teslim etmek için sahibinden 15 bin Euro fidye isteyen araç çetesinde polis soruşturması derinleşti, yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 6'ya yükseldi. Araç sahibi Kypros Michaelides ile polisin yaptığı işbirliği neticesinde düzenlenen operasyon ve soruşturma ile önceki gün tutuklanarak Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlı Marwan Ahdash, Motaz Fauzı Malawaj, Salem Mohamde Qassım ve Turgut Yazgı'nın ardından, aracı yasa dışı yollardan Beyarmudu bölgesinden Kuzey Kıbrıs'a geçirdiği tespit edilen zanlı Yaser Abdalbaqı Kolthoum ve kız arkadaşı zanlı Andrea Payıatsou da tespit edilerek tutuklandı. Çalınarak plakası değiştirilen araç ise Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu'nda tespit edilerek emare alındı. "Çalmak kastıyla tehditle mal temini" suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan 6 zanlı aleyhinde 1'er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

ARACIN FOTOĞRAFLARININ ZANLILAR ARASINDA PAYLAŞILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Löğmen Yücetürk, Güney Kıbrıs'ta sakin Kypros Michaelides'e ait NBM 892 plakalı BMW marka kiralık aracın 8 Haziran 2019 tarihinde zanlı Yaser Abdalbaqı Kolthoum tarafından Güney Kıbrıs'tan alınıp yasa dışı yollardan Kuzey Kıbrıs'a geçirildiğini ve akabinde zanlı Marwan Ahdash'ın tasarrufundaki telefon ile müştekiyi arayarak "Araban mafyanın elinde. 15 bin Euro nakit para getirmezsen araban parçalanacak" demek suretiyle tehditle para talebinde bulunduğunu anımsattı. Olayın polisin bilgisine 10 Haziran 2019 tarihinde getirildiğini belirten Yücetürk, 11 Haziran 2019 tarihinde saat 01.20 raddelerinde zanlı Ahdash'ın ortağı olduğu "Kaya Exchange" isimli iş yeri önünde zanlı Ahdash ile müştekinin konu araç karşılığı talep edilen paranın alınması amacıyla görüştüğünü ve bu görüşme esnasında polisin orada operasyon için beklediğini, yapılan operasyonda ise olay yerinde zanlı Motaz Fauzi Malawaj ve Salem Mohamde Qassım da tespit edilerek zanlı Ahdash, Malawaj ve Qassım tutuklandığını açıkladı. Yücetürk, akabinde zanlıların telefonlarının incelenmeye alındığını ve görüşme detayları için de dökümler alındığını söyledi. Ayni gün yapılan ileri soruşturmada zanlı Ahdash'ın, Mağusa'da oto yedek parça alım satımı yapan zanlı Turgut Yazgı ile olay saatinde telefonda görüştüğünün, yine olay günü olan 10 Haziran 2019 tarihinde "Kaya Exchange" isimli iş yeri önünde görüştükleri ve konu arabanın resimlerini paylaştıklarının tespit edildiğini belirten Yücetürk, zanlı Yazgı'nın da tutuklandığını anımsattı.

BAŞKA ARAÇTAN ÇALINAN TÜRKİYE PLAKASI ÇALINTI ARACA TAKILDI

Zanlı Marwan Ahdash, Motaz Fauzi Malawaj, Salem Mohamde Qassım ve Turgut Yazgı'nın 11 Haziran 2019 tarihinde mahkemeye çıkartılarak aleyhlerinde 1'er günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı. Bu süre içerisinde zanlı Yazgı'nın evi ile iş yerinde arama yapıldığını belirten Yücetürk, zanlı Yazgı'nın evinde birçok cep telefonu tespit edildiğini ve telefonların birinde ise araç ile aracın bilgilerinin tespit edildiğini, iş yerindeki kamera kayıt cihazının ise alınarak incelenmeye başlandığını açıkladı. Yücetürk, ayni gün aranmakta olan NBM 892 plakalı aracın Lefkoşa-Güzelyurt Anayolunda bir polis ekibi tarafından görüldüğünü, akabinde takip edilmesi üzerine aracın ön plakasının olmadığı arka plakasının ise 16 NEA 38 olduğunun tespit edildiğini, araçta ise zanlı Yaser AbdalbaqıKolthoum ile Andrea Payıatsou'nun tespit edildiğini açıkladı. Yine arabada yapılan incelemede ise zanlı Kolthoum'un çantasında 2 gr Hintkeneviri olduğuna inanılan uyuşturucu madde tespit edildiğini belirten Yücetürk, zanlıların tutuklandığını açıkladı.

Zanlı Yaser Abdalbaqı Kolthoum ile Andrea Payıatsou'nun Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne götürüldüğünü ve polise ifade verdiğini söyleyen Yücetürk, zanlının konu aracı Güney Kıbrıs'tan aldığını, aracı yasa dışı yollardan Beyarmudu'na getirdiğini ve amacının da aracı Kuzey Kıbrıs'ta satmak olduğunu beyan ettiğini belirtti. Yücetürk, zanlı Kolthoum'un verdiği gönüllü ifadesi ışığında konu aracın içinde inceleme yapıldığını belirterek, yapılan incelemede aracın gerçek plakası olan NBM 892 numaralı plakanın aracın içerisinde olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Zanlı Kolthoum'un kullanımındaki BMW marka araçta takılı bulunan Türkiye plakasının araştırıldığını belirten Yücetürk, konu 16 NEA 38 numaralı plakanın Mağusa'da bir kişiye ait olduğunun ve DAÜ'den 10 Haziran 2019 tarihinde sirkat edildiğinin tespit edildiğini açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Yücetürk zanlıların 2 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.