YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

27 yıl boyunca 'ev hanımlığı' yapan kadın, kocasından 157 bin Euro tazminat alacak

27 yıl boyunca 'ev hanımlığı' yapan kadın, kocasından 157 bin Euro tazminat alacak

Arjantin'de 27 yıl süren evliliği boyunca mesleği yerine ev işi yapan ve çocuklarına bakan kadın, boşandığı erkeğe karşı açtığı tazminat davasını kazandı. 70 yaşındaki kadın 157 bin euro tazminat alacak.

Yayın Tarihi: 13/06/19 09:15
okuma süresi: 2 dak.
27 yıl boyunca 'ev hanımlığı' yapan kadın, kocasından 157 bin Euro tazminat alacak
A- A A+
Arjantin'de bir kadın evliliği boyunca kendisini ev işleri yapmak zorunda bırakan boşandığı erkek hakkında açtığı tazminat davasını kazandı.

Arjantin'de, 70 yaşındaki kadın, meslek sahibi olmasına rağmen ev işi yapmak zorunda bırakıldığı için boşandığı erkek hakkında şikayette bulundu. 27 yıl süren evlilik boyunca mesleği yerine ev işi yapan ve çocuklarına bakan kadın, boşandığı erkeğe karşı açtığı tazminat davasını kazandı. Kadını haklı bulan mahkeme, erkeğin 157 bin Euro tazminat ödenmesine hükmetti.

Duvar'ın haberine göre, Yargıç Victoria Fama 'kadınların ekonomik olarak kocalarına bağımlı olmasının toplumda kadının rolünün geri plana itilmesine neden olduğunu' belirterek eşler arası ekonomik durumun eşitlenebilmesi için erkeğin makul bir bedel ödemesine karar verdi.

Yargıç, "27 yıllık evliliğin ardından 60 yaşında ayrılan bir kadın normalde emeklilik maaşı alabilecekken bu haktan yararlanamıyor. Bu yaştan sonra istihdam edilebilmesinin zorluğunu da göz önünde bulundurmamız gerekiyor" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.