EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"S-400 haberi ile yeni bir güne daha dalgalanarak başlıyoruz"

"S-400 haberi ile yeni bir güne daha dalgalanarak başlıyoruz"

Kıbrıs İktisat Bankası, 13 Haziran'a ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 13/06/19 07:03
okuma süresi: 2 dak.
"S-400 haberi ile yeni bir güne daha dalgalanarak başlıyoruz"
A- A A+
İktisatbank'ın 13 Haziran'a ilişkin Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Dün Türk mali piyasalarının gündeminde, TCMB'nin olağan Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısı bulunuyordu. TCMB, beklentimize paralel, tüm faiz oranlarını sabit tuttu.

Toplantı ardından yayımlanan kısa politika metninde, bir önceki metinde var olan "risklerin devam ettiğine" ve "belirgin bir iyileşme" sağlanan kadar kelime öbekleri çıkarılmış. Bir önceki toplantı tutanaklarına göre, sıkı duruş korunsa da, daha güvercin bir TCMB görüntüsü ile karşı karşıyayız. TCMB'den 25 Temmuz olağan toplantısında, faiz indirim olasılığının arttığını düşünüyoruz. Anketlere bakarsak, yılın tamamına ilişkin politika faizinde yapılacak indirim beklentisinin 250 baz puan civarında olduğunu not edelim.

Politika metinde yapılan değişikliklerin faiz indirimleri için zemin hazırladığını düşünsek de, para politikasını gevşetme için kurun seyrinin oldukça önemli olacağını düşünüyoruz. TL'nin içsel ve dışsal faktörlerin gölgesinde izleyeceği performansa bağlı olarak TCMB'nin hamle yapacağını düşünüyoruz.

Dün TCMB kararı öncesinde 5,83 seviyesinin üzerine çıkmakta zorlanan USD/TRY kuru, TCMB'nin faiz oranlarını sabit tutmasına paralel, günün ikinci yarısında 5,76'lı seviyelere kadar geriledi.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 13 Haziran 2019 - Perşembe

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.