GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Çavuşoğlu: "650 TL üniforma ücreti isteyen Alasya İlkokulu'na müdahale ettik"

Çavuşoğlu: "650 TL üniforma ücreti isteyen Alasya İlkokulu'na müdahale ettik"

Kıbrıs Postası'na konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Alasya İlkokulu'nda velilerden 650 TL üniforma ücreti olarak istendiğini, dolayısıyla bu konuya müdahale ettiklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 13/06/19 13:06
okuma süresi: 2 dak.
Çavuşoğlu: "650 TL üniforma ücreti isteyen Alasya İlkokulu'na müdahale ettik"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Rahmican Çalışkan

Gazimağusa'da vatandaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile, Alasya İlkokulu'nun devlet okulu olduğunu, buna rağmen 650 TL okul üniforması ücreti istendiğini vurguladı.

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na açıklamada bulunan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, olaya müdahale ettiklerini dile getirdi.

Günlerdir sosyal medyada geniş yankı uyandıran gelişmeyi duyduklarını işaret eden Çavuşoğlu, İlköğretim Dairesi'nin Gazimağusa'daki Alasya İlkokulu'ndaki gelişmeye el attığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Alasya İlkokulu'nda çocukları eğitim gören bir grup veli, sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak, devlet okulu olmasına rağmen velilerden 650 TL üniforma ücreti istendiğini kaydetti. Devlet okulunun talep ettiği üniforma ücretinin, özel okuldan daha fazla olduğunun altını çizen veli, şunları kaydetti:

"Bu miktarı ödeyemeyen ailelerin çocukları, ne olacak ? Onu merak ediyorum... Sosyal devlet anlayışını yerle yeksan eden bu uygulamaya göre aileleri bu rakamı ödeyemediği için okula gidemeyecek olan bu çocuklar mı suçlu olacak yok sa veliler mi ???"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.