ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akacan Davası'nda gelişme: Erhan Başay şikayetini geri çekti

Akacan Davası'nda gelişme: Erhan Başay şikayetini geri çekti

Korumaları Vasıf Gurbanov ve Orçun Özorçun ile birlikte mekan basıp adam dövdükleri yönünde hakkında "ciddi darp" ve "vahim zarar" davası bulunan ve Girne Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olan Bulut Akacan'ın davası 25 Haziran'a ertelendi. Davanın dünkü oturumunda vahim bedensel zarar uğratıldığını iddia eden Erhan Başay'ın sanıklar hakkındaki şikayetini geri çektiği açıklandı.

Yayın Tarihi: 14/06/19 07:35
okuma süresi: 3 dak.
Akacan Davası'nda gelişme: Erhan Başay şikayetini geri çekti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Girne'de korumaları Vasıf Gurbanov ve Orçun Özorçun ile birlikte mekan basıp Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu'nu darp ederek Asımoğlu'nu vahim bedensel zarara uğrattıkları yönünde haklarında dava bulunan Bulut Akacan dün yeniden Girne Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

İtham edilmek üzere ertelenen davanın dünkü oturumunda Erhan Başay'ın sanıklar hakkındaki şikayetini geri çektiği açıklandı. Akacan ve korumaları Gurbanov ile Özorçun'un davaları bir kez daha itham edilmek üzere tehir edilirken mahkeme duruşmanın 25 Haziran tarihine ertelendiğini açıkladı. Erhan Başay'ın davasını sürpriz olarak geri çekmesi mahkeme koridorlarında ve sosyal medyada çeşitli yorumlar yapılmasına sebep oldu.Sanıklardan Orçun Özorçun hakkında avukatı tarafından yeniden talep edilen tutuksuz yargılama talebi ise bir kez daha reddedildi.

BAŞAY ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Davanın dünkü duruşmasında ilk olarak sanık 1 konumundaki Vasıf Gurbanov'un avukatı söz alarak Erhan Başay'ın şikayetini geri çektiği ile ilgili gelişmeyi mahkemeye aktardı.

Sanık avukatı Başay'ın önceki akşam tüm sanıklarla ilgili şikayetini geri çektiği yönündeki ifadesini noter huzurunda imzaladığını ve " hiçbir mağduriyeti kalmadığını" yazılı beyanında belirttiğini söyledi. Sanık avukatı, sanık Gurbanov'un aleyhindeki 2 davayı kabul ettiğini ancak 3'üncü dava olan "Erhan Başay'ın basit şekilde darp edildiği" yönündeki davayı bu aşamada İddia Makamı ile görüşebilmek için davanın tehir edilmesini talep etti.

ÖZORÇUN'UN TUTUKSUZ YARGILANMA TALEBİ YİNE REDDEDİLDİ

Sanık Orçun Özorçun'un avukatı Doğa Zeki ilk andan itibaren aleyhlerindeki davaları kabul etmediklerini ve her an duruşmaya hazır oldukları yönündeki beyanını yinelerken, müvekkili Orçun Özorçun'un tutuksuz yargılanmasını talep etti. Zeki, sanık Özorçun'un KKTC vatandaşı olduğunu ve yargılanmaktan kaçma ihtimali ile tanıklara müdahale etme ihtimalinin bulunmadığını belirten Zeki, mahkemenin bunları göz önünde bulundurarak bir karar üretmesini talep etti. Sanık Bulut Akacan'ın avukat Kıvanç Rıza'da, Başay'ın şikayetini geri çekmesi ile ilgili gelişmenin ardından İddia Makamı ile ilgili görüşme yapılması gerektiğini kaydederek tehir talebinde bulundu.

İddia Makamı adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Erdinç Akyener tehir talebine itirazda bulunmazken, sanık Orçun Özorçun'un tutuksuz yargılanması yönündeki talebin reddedilmesini talep etti. Akyener, "İddia Makamı için bu davanın diğer davalardan hiç bir farkı yoktur. Daha önce benzer suçlardan tutuklu yargılama yapıldı" ifadelerini kullandı. Dava Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti'nin ortak kararı ile 25 Haziran tarihine tehir edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.