EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"FED toplantısı, İstanbul seçimleri ve G20 zirvesi TL'nin kaderini belirleyecek"

"FED toplantısı, İstanbul seçimleri ve G20 zirvesi TL'nin kaderini belirleyecek"

Kıbrıs İktisat Bankası, 14 Haziran'a ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 14/06/19 07:15
okuma süresi: 2 dak.
"FED toplantısı, İstanbul seçimleri ve G20 zirvesi TL'nin kaderini belirleyecek"
A- A A+
İktisatbank'ın 14 Haziran'a ilişkin Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Her ne kadar belirsizliğini koruyan iç siyasi gelişmeler, dışarda ise ABD ile gerilemeye yüz tutan ve her an "papaz" olma riski taşıyan ikili ilişkiler TL üzerinde büyük resimde baskı kurmaya devam etse de, küresel manada para politikasında görülen gevşeme eğilimi ve beraberinde petrol fiyatlarının düşüşeğilimli seyri Türk Lirası üzerinde var olan negatif havayı hafifletebileceğini göz ardı etmemek gerekiyor.

USD/TRY kurunda, 5,71 – 6,20 arasındaki yükseliş eğilimi tamamen yakalayan akabinde ise güruhun peşine takılmayarak felaket senaryolarına inanmadan veya tabir caizse herkes gibi geminin bir tarafına yaslanmak istemeyerek kenara çekildik.

Netice itibarı ile, herkesin S-400 / F-35 konuştuğu, ABD'nin yaptırım kartını açık bir şekilde gösterdiği bir ortamda bile kurun göreceli olarak 5,90-5,95 seviyesinin altına yerleşmesi ve yukarıya halen daha yönelememesi, bizlere göremediğimiz bir senaryonu var olduğuna inandırıyor.

ABD Merkez Bankası FED'den ticaret savaşlarının yarattığı küresel yavaşlama ve beraberinde ABD ekonomisinde bunun emarelerini taşıyan makroekonomik verilerin gölgesinde beklenen faiz indirimi de piyasaları motive etmeye başladı.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Raporu 14 Haziran 2019 - Cuma

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.