GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne Belediye Başkanı Güngördü, ödüllü zeytinyağı üreticisi Temizyürek'i kabul etti

Girne Belediye Başkanı Güngördü, ödüllü zeytinyağı üreticisi Temizyürek'i kabul etti

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ürettiği zeytinyağları ile uluslararası yarışmalarda altın madalya kazanan Hakan Temizyürek'i kabul etti.

Yayın Tarihi: 14/06/19 10:38
okuma süresi: 2 dak.
Girne Belediye Başkanı Güngördü, ödüllü zeytinyağı üreticisi Temizyürek'i kabul etti
A- A A+
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ürettiği sızma zeytinyağları ile Londra ve İtalya'da düzenlenen 2 uluslararası yarışmada altın madalya kazanan Hakan Temizyürek'i kabul etti.

Girne Belediye Başkanı Güngördü kabulde yaptığı konuşmada, zeytin ağaçlarının, ülkede her geçen yıl azaldığını belirterek kazanılan ödüllerin, ağaçların korunmasının yanı sıra, zeytin ve zeytinyağı üreticilerine örnek olacağını ve motivasyonlarını artıracağına inandığını söyledi.

Güngördü, zeytin ağaçlarının korunması ve çoğalması için Zeytin Festivali düzenlediklerini, Hakan Temizyürek'in de festival kapsamında düzenlenen seminerlere katılarak kendini geliştirdiğini ifade etti. Güngördü, Girne bölgesinden toplanan zeytinlerle üretilen yağların ödül getirmesi nedeniyle mutlu ve gururlu olduklarını kaydetti.

TEMİZYÜREK: GİRNE'NİN ZEYTİNLERİ ÖDÜL GETİRDİ

Hakan Temizyürek ise ödüllü zeytinyağının, 150 ve 800 yaş arasında olan aroması ve tadı çok değerli gerçek Kıbrıs zeytininden üretildiğini ifade etti.

Hakan Temizyürek, kendi arazileri yanında, Ozanköy ve Girnenin farklı bölgelerinden arazi kiralayarak, çalıştıklaırnı belirtti. Geçen yıl 4 ton zeytinyağı ürettiklerini anlatan Temizyürek, hedeflerinin kaliteli butik üretime devam ederek, ürünü ihraç etmek olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.