ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KIB-TEK vurgununda meblağ arttı: 468 bin 680 TL kayıp

KIB-TEK vurgununda meblağ arttı: 468 bin 680 TL kayıp

KIB-TEK Mağusa Şubesi'nde meydana gelen vurgun ile ilgili inceleme devam ediyor. Kurum hesaplarına yatırılmayıp sirkat edilen meblağ 468 bin 680 TL'ye yükseldi. Kurum çalışanları Deniz Saltuk Gürmanoğlu ile Toner Tanözü hakkındaki tutukluluk süresi ise 4 gün daha uzatıldı.

Yayın Tarihi: 15/06/19 09:30
okuma süresi: 3 dak.
KIB-TEK vurgununda meblağ arttı: 468 bin 680 TL kayıp
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

KIB-TEK Mağusa Şubesi'nde 2016-2019 yılları arasında meydana geldiği ortaya çıkan vurgun ile ilgili 1 yıllık inceleme tamamlandı. Yapılan incelemelerde 2017-2018 yılları arasında pay point sistemi ile ödenen ve kurum hesabına yatırılması gereken ancak kayıp olan meblağın 468 bin 680 TL'ye çıktığı açıklandı. Kuruma ait paraları banka hesabına yatırmayarak sirkat ettikleri iddiasıyla tutuklanan zanlı Deniz Saltuk Gürmanoğlu ile Toner Tanözü hakkındaki soruşturma da incelemeler ile birlikte devam ediyor. "Kamu görevlisi tarafından sirkat" suçlamasıyla ilgili olarak zanlılar dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, zanlı Gürmanoğlu ile Tanözü'nün tutukluluk sürelerinin 4'er gün daha uzatılmasına karar verdi.

MEBLAĞ DAHA DA ARTABİLİR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Osman Üreten mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Deniz Saltuk Gürmanoğlu ile Toner Tanözü'nün 2017-2018 yılları içerisinde çalışmakta oldukları KIB-TEK Mağusa Şubesine, KIB-TEK aboneleri tarafından pay point sistemine yatırılan toplam 468 bin 680 TL nakit parayı, şubenin banka hesabına yatırmayarak sirkat ettiklerinin iddia edildiğini açıkladı.Her iki zanlının da 11 Haziran 2019 tarihinde tutuklandığını anımsatan Üreten, zanlı Tanözü'nün ifade verdiğini söyledi. Üreten, ayrıca KIB-TEK tarafından incelemelerin devam ettiğini ve ilgili meblağın artmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. Üreten 468 bin 680 TL paranın ve pay point cihazından alınan sliplerin arandığını açıkladı.

1 YILLIK BELGELER POLİSE TESLİM EDİLDİ

Polis Memuru Osman Üreten, yürütülen soruşturmada pay point cihazına yatırılan paralar ile bankaya yatırılan paralar arasında eksiklik olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Kurum tarafından yapılan incelemede 2017 ve 2018 yılı içerisinde toplam 468 bin 680 TL'nin bankaya eksik yatırıldığının tespit edildiğini söyleyen Üreten, ilk şikayetin 28 Ağustos 2017 tarihi ile ilgili yapıldığını ve miktarın 5 bin 90 TL olduğunu söyledi. 13 Haziran 2019 tarihinde KIB-TEK Genel Müdürü'nün polise gelerek ek ifade verdiğini söyleyen Üreten, genel müdürün 2017 ile 2018 yıllarını kapsayan bütün belgeleri polise teslim ettiğini ve bu belgelerde de toplamda 468 bin 680 TL paranın bankaya yatırılmadığının tespit edildiğini beyan ettiğini açıkladı. Üreten, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 4'er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.