DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamaları Rum basınında

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamaları Rum basınında

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin Kıbrıs adasındaki varlığının devamlılığı üzerine yaptığı açıklamalar Rum basınında yer aldı.

Yayın Tarihi: 15/06/19 11:11
okuma süresi: 2 dak.
TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamaları Rum basınında
A- A A+
Fileleftheros gazetesi "Türk Usulü Kıbrıs Tayvan'ı… Ankara Devlet Tanınması Olmadan Uluslararası Ticaret ve Türk Ordusunun Daimi Olarak Kalmasını Görüyor- Her şey Hallolacak" başlığıyla manşetten yer verdiği haberinde, Ankara'nın Kıbrıs'ın kuzeyiyle ilgili isteklerinin, Türk onayıyla bir Tayvan Modeli olduğunu iddia etti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarına dayanarak, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'ın Tayvan gibi faaliyet göstermesini istediğini ileri süren gazete, bir diğer ifadeyle "herkes 'ayrı bir varlığı' tanımasa bile, kendisiyle serbest bir şekilde ticaret yapabilme hakkına sahip olmalarına" işaret etti.

Gazete "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Kıbrıs'la ilgili Tayvan çözümüne, Türk ordusunun adanın kuzey bölümündeki daimi varlığını eklediğini" de öne sürdü.

Haber Politis gazetesinde "Tayvan'ı Hatırlattılar- Kıbrıs MEB'iyle İlgili Tezlerinden Geri Adım Atmıyorlar", Alithia'da ise "Herkesle Arayı Bozdu- Türkiye Tarafından MEB ve S-400'ler Konusunda Uzlaşmazlık ve Herkesin Küçümsenmesi- Hepiniz En Nihayetinde Mecburen Hem Fikir Olacaksınız- MEB: Türkiye Herkesi ve Her Şeyi Göz Ardı Ediyor- Çavuşoğlu S-400'ler Konusunda ABD'yi Karşı Önlemlerle Tehdit Ediyor" başlıklarıyla yer aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.