TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Avrupalı Türklerden Türk Hava Yollarına çağrı, fiyatları düşürün

Avrupalı Türklerden Türk Hava Yollarına çağrı, fiyatları düşürün

Fahiş fiyatlara yükselen yaz sezonu biletleri Avrupalı Türkleri isyan ettirdi ve Gurbetçiler Türk Hava Yollarına çağrı yaptı. Fiyatları makul ve ödebilir yapın #HepbirlikteTürkiyeyeUçalım dediler.

Yayın Tarihi: 15/06/19 19:18
okuma süresi: 3 dak.
Avrupalı Türklerden Türk Hava Yollarına çağrı, fiyatları düşürün
A- A A+
1 Kişinin Amsterdam Schiphol havalimanından, bir Anadolu şehrine gidiş geliş bilet fiyatı 1.156 avroya yükseldi. En az 4 kişilik bir aile düşünüldüğünde sadece uçak bileti 4.500 avro tutuyor.

Gurbet tarihinde fiyatların hiç bu kadar artmadığına dikkat çeken Avrupalı Türkler, fiyatların fahiş oranda artmış olmasına anlam veremiyor.

Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı dönemde fiyatların ucuz tutularak, Avrupa'da yaşayan Türklerin büyük bir kısmını taşımak varken, fiyatlar iki misli arttırıldı. Gelmemiz istenmiyor galiba diyenlerde var.

Bu yılda Avrupalı Türkler bilet fiyatlarının yüksek olmasından dolayı araçlarıyla Türkiye'ye gitmeyi tercih edecekler. Çile yolu olarak bilinen yol kimsenin ilk tercihi değil. Osman abi, şöyle diyor. Ben 3 çocuk babasıyım ve tek gelirli aileyiz. 5 bin avro uçak biletine verecek gücümüz yok. Arabamın bakımını yapıp gideceğim diyor. Bir diğeri ise, bu fiyatlar ile maalesef gitmem imkansız, yaz tatilini Hollanda'da geçireceğim diyor.

Avrupalı Türkler, Türkiye'ye önemli bir döviz girdisi sağlıyor

Türkiye'ye en büyük döviz girdisi sağlayan Avrupalı Türk vatandaşlarına, vaat edilen yüzde 20 indirim sözü yerine getirilmediği gibi, fiyatlar her geçen gün ve sene giderek yükseltiliyor.

THY fiyat belirleyici konumunda olduğundan, diğer Charter uçak firmaları da fiyatlarını THY yakın tutuyorlar.

TÜRK HAVA YOLLARINA TARİHİ ÇAĞRI

Avrupalı Türkler THY'nın abartılı ve astronomik fiyatlarından şikayetçi. Ucuz bilet istemiyoruz, sadece fiyatları makul ve ödenebilir tutun.
Avrupa Türklerinin Yol ve Ulaşım çilesine Milli Hava yolumuz olan THY öncülük edebilir.

Türkiye'ye her yıl gelen 10 milyonlarca Turistten daha çok para bırakan, kendi insanınız Avrupalı Türkler fiyatların düşürülmesini bekliyor.

Fiyatlar neden iki misli arttı? Bir kişinin gidiş geliş bilet fiyatı bugüne kadar hep 600 avro civarlarındayken, 2019 yaz sezonunda neden ikiye katlandı ve 1158 avro oldu..

#VakitTürkiyeVakti #VakitAvrupalıTürkleri Türkiyeye uçurma vakti. Fiyatları makul yapın #HepbirlikteTürkiyeyeUçalım diyen gurbetçilere SES ver THY.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.