GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Filelefteros'tan çarpıcı iddia : "Fatih'in sondajı 2000 metreyi aştı"

Filelefteros'tan çarpıcı iddia : "Fatih'in sondajı 2000 metreyi aştı"

Güney Kıbrıs'ın en yüksek tirajli gazetesi Filelefteros, TC'nin Fatih Gemisi'nin sondaj faaliyetleri ile ilgili bir haber yayımladı..

Yayın Tarihi: 16/06/19 17:14
okuma süresi: 2 dak.
Filelefteros'tan çarpıcı iddia : "Fatih'in sondajı 2000 metreyi aştı"
A- A A+
Habere göre, Türk gemileri tarafından Fatih'e çimento ve çamur taşınması sondajın başladığının göstergesi.

Bu malzeme sondaj maksatlı kullanılıyor ve bu çalışma için elzem görülüyor. Bu, bu hafta Brüksel'de verilmesi beklenen büyük savaşlarda kullanılacak unsurlardan bir tanesi.

Sondajın yapılıp yapılmadığı bilgisi Lefkoşa'da doğrulanmıyor ama yalanlanmıyor da. Ancak ihtimaller, Fatih'in Kıbrıs Deniz tabanını delmiş olmasından yana ağır basıyor.

Teyit edilemeyen Türk kaynaklı bilgiler sondaj matlarının Deniz tabanının altında 2000 metreden fazla mesafeye ulaştığı yönünde.

Bu ve Yavuz'un Temmuz'da gelecek olması Türk planlamalarının yalnız başlamış olduğunu doğrulamıyor, bir bedel oluşturulmazsa, sonuna kadar gideceğini de gösteriyor.

Fatih'e gidiş gelişler Türk limanlarından yapılıyor ve işgal bölgelerindeki altyapıları kullanma yöntemi de aranıyor.

Türk basın bilgileri, Türkiye'den bir grubun mevcut altyapıları değerlendirme veye yenilerini inşa etme ihtimallerini araştırmak üzere işgal bölgelerine gittiği yönünde. Bundan, Deniz üssü inşası ile ilgili yayılan haberlere dayanılarak söz ediliyor.

Şu anda sondajların Kıbrıs'ın batısında, Fatih'in 4 Mayıs'tan beri bulunduğu noktada yapıldığı, ikinci sondajın Temmuz'da Yavuzun gelmesiyle karpuz körfezinde olacağı aşikardır. Bu aşamada 3'üncü adıma dair işaret yok, ancak olursa, Kıbrıs'ın Güney'inde olacak."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.