EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"Moody's Türkiye'nin kredi notunu 1997 yılındaki seviyeye düşürdü"

"Moody's Türkiye'nin kredi notunu 1997 yılındaki seviyeye düşürdü"

Kıbrıs İktisat Bankası, 17 Haziran'a ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 17/06/19 08:10
okuma süresi: 2 dak.
"Moody's Türkiye'nin kredi notunu 1997 yılındaki seviyeye düşürdü"
A- A A+
İktisatbank'ın 17 Haziran'a ilişkin Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, 13 Mart 1997'deTürkiye'nin notunu B1 yani yatırım yapılabilir seviyenin 4 kademe altına çekmesi ardından geçen koskoca 16 senelik mücadele ile Türkiye 16 Mayıs 2013'te yatırım yapılabilir not seviyesini geri almıştı.

Yatırım yapılabilir not seviyesi ise sadece 3 sene korunabildi. Notun 2016'da bir kez, 2018'de 2 kez indirilmesi ardından, Cuma gecesi açıklanan karar ile yeniden1997 yılındaki seviyeye, yani yüksek spekülatif sınıfa geri dönmüş olduk.

Türkiye'nin kredi notunu bir kademe düşürülmesi belki şu aşamada not indirimi beklemeyen piyasaları tarafından sürpriz olsa da, kanımca, işin daha da ilginç tarafı, notun görünümünü de negatife çekilmesi oldu. Yani yakın vadede notun yeniden düşürülme ihtimali var!

Raporda kullanılan sert dil dikkatimizden kaçmazken, devamında S-400 meselesi nedeniyle yaptırımların başlaması durumunda, Türkiye'ye IMF kapısının da kapanacağına yer verildiğini hatırlatalım.

Moody's tarafından Cuma gece yarısı yayımlanan değerlendirmede, olası bir ödemeler dengesi krizine dem vurulmuş.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 17 Haziran 2019 - Pazartesi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.