YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Güney Afrikalı lise öğrencileri 3 haftada uçak monte etti, ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Güney Afrikalı lise öğrencileri 3 haftada uçak monte etti, ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Güney Afrika'da lise öğrencilerinin 3 haftada monte ettiği uçak, ilk seferini başarıyla gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 17/06/19 10:56
okuma süresi: 2 dak.
Güney Afrikalı lise öğrencileri 3 haftada uçak monte etti, ilk uçuşunu gerçekleştirdi
A- A A+
6 haftada 12 bin kilometre kat ederek Mısır'a gitmesi planlanan Sling 4 tipi 4 kişilik uçak, ilk durağı komşu ülke Namibya'ya indi. Uçağı, öğrenciler kullanıyor.

Uçak, pilotluk sertifikasını geçen yıl alan 17 yaşındaki Megan Werner adlı öğrenci tarafından Afrika genelinde gençlerin girişimciliğe özendirilmesi amacıyla kurulan U Dream Global adlı vakfın projesi.

Proje kapsamında Güney Afrika merkezli Airplane Factory adlı şirketin ürettiği tek motorlu uçağın binlerce parçası, uçak mühendislerinin gözetiminde 20 öğrenci tarafından birleştirildi. Uçağın motor ve elektronik sistemleri mühendisler tarafından kuruldu.

ÖĞRENCİLER BİN KİŞİ ARASINDAN SEÇİLDİ

Airplane Factory, amatörlerin kendilerinin monte ettiği uçaklar üretiyor. Normalde bu uçakların 3000 saatte monte edilebildiği belirtiliyor.

Bu öğrenciler, projeye tüm kıtadan başvuru yapan bin kadar kişi arasından seçildi.

Babası da pilot olan Megan Werner, pilotluk sertifikası almanın okul bitirmeye eşdeğer olduğunu belirterek "Sınavlarıma hazırlanırken bunu başarmak kolay olmadı" dedi.

Uçağın gövde ve stabilizörlerinin montajında görev alan 15 yaşındaki Agnes Keamogetswe Seemela da "Uçağa baktıkça kendimle gurur duyuyorum. Yaptığımız şeye inanamıyorum. Uçak bebeğim gibi" diye konuştu.

Uçuşları için internet üzerinden yardım kampanyasıyla para toplayan öğrenciler, altı-buçuk saat havada kalabilen uçaklarıyla Zimbabve, Malavi, Tanzanya, Kenya, Etiyopya ve Eritrea üzerinden Kahire'ye gidecek.

Uçak dönüş yolculuğunda Uganda, Ruanda, Zambiya ve Botsvana'ya da uğrayacak.

Öğrencilere profesyonel pilotların kullandığı başka bir Sling 4 uçağı da eşlik ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.