LAPTA
okuma süresi: 2 dak.

10. Uluslararası Lapta Turizm Festivali başlıyor

10. Uluslararası Lapta Turizm Festivali başlıyor

Lapta Belediyesi tarafından düzenlenecek "10. Uluslararası Lapta Turizm Festivali" 21 Haziran Cuma günü başlıyor.

Yayın Tarihi: 17/06/19 09:46
okuma süresi: 2 dak.
10. Uluslararası Lapta Turizm Festivali başlıyor
A- A A+
Lapta bölgesinin turizm değerini artırmak ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen festival, 23 Haziran'da son bulacak.

Lapta Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Lapta Turizm Festivali; Festival Komitesi ve Lapta Beldesi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla gerçekleşecek.

Festival; 21 Haziran Cuma saat 19.00'da Lapta Belediyesi Halk Dansları ekibi, Şili, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Ekibi, Karşıyaka Kültür ve Sanat Derneği Halk Oyunları Ekibi, Slovakya, Makedonya ve Fomget-Ankara ekiplerinin yöresel kıyafetleri ile katılacağı kortej yürüyüşü ile Lapta Yavuzlar Lisesi'nden başlayacak.

Lapta Beldesi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin festivale özel olarak hazırladığı Kıbrıs Evi'nde; Lapta'ya özgü el işleri, elbise, geleneksel eşyalar ve antikaların yanı sıra "loğusa odası" hazırlanarak (yatak, beşik, bebek gundaklama) misafirlere "loğusa şerbeti" ikramı yapılacak. Ayrıca, Lapta Belediyesi Halk Dansları grubunun geleneksel kültürü yansıtan "sünnet düğünü " gösterisi de yer alacak.

Festivalde, 21 Haziran'da Ertan Derya ve Örge Volkan, 22 Haziran'da Grup Otantik ve 23 Haziran akşamı Fikri Karayel ve Aydilge konser verecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.