İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sağanak yağmur ve tozlu hava Kıbrıs'tan ayrılmıyor

Sağanak yağmur ve tozlu hava Kıbrıs'tan ayrılmıyor

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, sağanakların Haziran'ın 24'üne kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. Buran, diğer yandan da yarın ve Perşembe günü tozlu havanın etkisini sürdüreceğini aktardı.

Yayın Tarihi: 18/06/19 11:57
okuma süresi: 2 dak.
Sağanak yağmur ve tozlu hava Kıbrıs'tan ayrılmıyor
A- A A+
Meteoroloji Dairesi Müdürü Buran, TAK'a yaptığı açıklamada, 24 Haziran pazartesinden sonra havanın açmasını beklediklerini, havanın açmasıyla birlikte sıcaklıkların da 31-34 dereceden 35-38 derecelere tırmanmasının beklendiğini söyledi.

Buran, temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklığının, mevsim normalleri veya bir iki derece üzerinde seyretmesini beklediklerini ifade etti.

"TOZLU HAVA ÇÖLLEŞMENİN ARTMASIYLA BİRLİKTE ARTIYOR"

Küresel ısınmayla birlikte, Sahra'da (Kuzey Afrika'da) çölleşmenin arttığını, Kıbrıs'a da bu bölgede oluşan kuvvetli rüzgârlarla Sahara'daki tozun taşındığını belirten Buran, zaman zaman da Orta Doğu üzerinden esen rüzgarlarla bölgeye toz taşındığını anlattı.

YARIN VE PERŞEMBE GÜNLERİ TOZLU HAVA BEKLENİYOR

Buran, Kuzey Afrika'dan yarın ve 20 Haziran Perşembe günü de, yoğun olmamakla birlikte yine tozlu hava beklendiğini kaydetti.

Bölgeye toz taşınımının ciddi bir meteorolojik hadise olduğunu, bunun pek çok insanı etkilediğini, bölgeye toz taşınımında son yıllarda ciddi bir artış yaşandığını kaydeden Buran, toz taşımınının Kuzey Afrika veya Orta Doğudaki rüzgar durumuna bağlı olduğundan uzun vadeli toz taşınımı tahmini yürütemediklerini, sadece tozlu hava oluştuktan sonra ülkeyi etkisi altında tutacağı süreyi tahmin edebildiklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.