DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Tsipras, Türkiye'yi Avrupa Konseyi Başkanı'na şikayet etti

Tsipras, Türkiye'yi Avrupa Konseyi Başkanı'na şikayet etti

Yunanistan Başbakanı Tsipras, Avrupa Konseyi Başkanı Tusk'a, Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetleri hakkında şikayette bulunarak "AB Türkiye'nin Kıbrıs'ın MEB'indeki faaliyetlerini tümüyle kınamalıdır" dedi.

Yayın Tarihi: 19/06/19 08:15
okuma süresi: 1 dak.
Tsipras, Türkiye'yi Avrupa Konseyi Başkanı'na şikayet etti
A- A A+
Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'a, "Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'nin Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki (MEB) yasadışı faaliyetlerini çok güçlü biçimde kınaması gerektiğini" söyledi.

Tusk ile bir telefon görüşmesi yapan Tsipras, 20-21 Haziran tarihlerinde toplanması beklenen Avrupa Konseyi'nin tümüyle Türkiye'nin faaliyetlerini kınaması, Türkiye Uluslararası Hukuku ihlal etmekte ısrar ederse bu ülke aleyhine sağlam tedbirleri gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Hükümet kaynaklarına göre Yunanistan Başbakanı Tsipras, Avrupa Devlet Başkanları'yla da bir dizi telefon görüşmesi yaparak görüşlerini iletecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.