DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Tsipras: "Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetleri, onun zayıf ve yalnız olduğunu gösterir"

Tsipras: "Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetleri, onun zayıf ve yalnız olduğunu gösterir"

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetlerinin bir zayıflık ve yalnızlık işareti olduğunu gösterdiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 20/06/19 08:51
okuma süresi: 2 dak.
Tsipras: "Türkiye'nin Akdeniz'deki faaliyetleri, onun zayıf ve yalnız olduğunu gösterir"
A- A A+
Yunanistan TV kanalı Open'a bir demeç veren Tsipras, "Türkiye'nin stratejik bir çıkmazla karşı karşıya bulunduğunu, Yunanistan ve Kıbrıs'ın ise son yıllarda güçlü uluslararası ittifaklar yaptığını" ifade etti.

Yunan Başbakan, "Türkiye'nin güçlü ittifakı yoktur ve şimdi Kıbrıs ve Yunanistan'la farklılıklarının ikili bir konu olduğu iddiaları kabul edilmez iddialardır. Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) aynı zamanda Avrupa Birliği'nin MEB'idir. Yunanistan sınırları aynı zamanda AB sınırlarıdır" şeklinde konuştu.

"SICAK OLAY İHTİMALİNE KARŞI TEDBİRİMİZİ ALDIK"

Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın sürekli işbirliği içinde olduklarını kaydeden Alexis Tsipras, Türkiye'nin Ege'de bir 'sıcak olay'a neden olma olasılığıyla ilgili soruya yanıtında, bunun hesaba katıldığını, Yunan hükümetinin bu nedenle gerekli tüm tedbirleri aldığını söyledi.

Yunanistan'ın uluslararası ittifaklarının önemine işaret eden Tsipras, AB'nin Türkiye'ye karşı olası somut tedbirlerinin olumlu bir gelişme olacağını vurguladı.

Başbakan Alexis Tsipras, Türkiye'nin Kastellorizon ve Kıbrıs arasında bir bölgede sondaj girişiminde bulunmayacağı görüşünde olduğunu belirterek, "Bizim her durumda bir caydırıcı planımız vardır ve Yunanistan bir adım geri atmayacaktır" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.