DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

İran, ABD'nin İHA'sını vurdu!

İran, ABD'nin İHA'sını vurdu!

İran, ülkenin güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde ABD Hava Kuvvetleri'ne ait İHA'yı düşürdüğünü duyurdu.

Yayın Tarihi: 20/06/19 09:21
okuma süresi: 2 dak.
İran, ABD'nin İHA'sını vurdu!
A- A A+
İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri, ülkenin güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde ABD Hava Kuvvetleri'ne ait insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü duyurdu.

Devrim Muhafızları'na ait internet sitesinde yapılan açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından Umman Körfezi'ne kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde ABD Hava Kuvvetleri'ne ait Global Hawk tipi İHA'nın vurularak düşürüldüğü kaydedildi.

Reuters'a bilgi veren ABD'li yetkili düşürülen insansız hava aracının ABD Donanması envanterinde bulunan MQ-4C Triton tipi bir araç olduğunu söyledi.

ABD'li savunma sanayi şirketi Northrop Grumman tarafından üretilen Triton insansız hava araçları 24 saatten uzun süre havada kalabiliyor, 16 kilometre irtifaya kadar çıkabiliyor.

İran'ın açıklamasında olayın Hürmüzgan eyaletindeki Kühmübarek'te meydana geldiği belirtiliyor.

Hürmüz Boğazı'na kıyısı olan bölge, son haftalarda ABD ile İran arasında yükselen tansiyonun odak noktası haline gelmiş durumda.

Son olarak Umman Körfezi'nde iki tankerin saldırıya uğramasının ardından ABD İran'ı suçlamış ve bölgeye ilave bin askeri personel sevk edileceğini duyurmuştu.

Washington yönetimi, İran'ı Hürmüz Körfezi'ndeki tankerlere yönelik mayınlı saldırılar düzenlemekle suçluyor.

İran ise bu suçlamaları reddediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.