İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Nami, Özersay - Anastasiadis görüşmesini değerlendirdi: "Özersay'ın bu tavrı kime ne fayda sağlıyor?"

Nami, Özersay - Anastasiadis görüşmesini değerlendirdi: "Özersay'ın bu tavrı kime ne fayda sağlıyor?"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Özdil Nami, Özersay - Anastasiadis görüşmesini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendirdi. Nami, merak ettiklerini sıralayarak "Özersay'ın bu tavrının kime ne fayda sağlamaktadır?" diye sordu.

Yayın Tarihi: 20/06/19 16:41
okuma süresi: 2 dak.
Nami, Özersay - Anastasiadis görüşmesini değerlendirdi: "Özersay'ın bu tavrı kime ne fayda sağlıyor?"
A- A A+

Enerji ve Ekonomi eski Bakanı ve CTP Milletvekili Nami, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay'ın Anastasiadis ile görüşme yaparak bu durum hakkında bilgilendirme yapmamasını eleştirdi.

Nami, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu görüşmeyi "by pass kalkışması" olarak niteleyerek Bakanlar Kurulu'nun Maraş kararının Türkiye Cumhuriyeti ile istişare edilerek alınıp alınmadığını ve bu kararın Cumhurbaşkanı ile paylaşılıp paylaşılmadığını sorguladı.

Nami, Özersay'ın Anastasiadis ile görüşmesinin Türkiye'nin bilgisi dahilinde olup olmadığını merak ettiğini söyleyerek "eğer öyleyse Cumhurbaşkanı'nı neden bilgilendirmedi?" diye sordu.

CTP Milletvekili Özdil Nami, son olarak bu yaşananları bir "hata" olarak niteleyerek "Özersay neden hatasını telafi etmeyerek Cumhurbaşkanına saldırdı? Bu tavrın kime ne faydası vardır" dedi.

Nami'nin paylaşımı şu şekilde:

"By pass kalkışması ile ilgili merak ettiklerim:

  1. Maraş kararı TC ile istişare edilerek mi alınmıştır? Eğer öyle ise kendi devletimizin başı ve konunun BM nezdinde muhatabı CB ile neden istişare edilmemiştir?
  2. Özersay "sosyal yemeği" öncesi ve sonrasında TC'yi bilgilendirmiş midir? Eğer öyle ise neden kendi devletimizin başı Cumhurbaşkanı'nı bilgilendirmemiştir?
  3. Toplum lideri Rum tarafı ve uluslararası aktörler önünde zor durumda bırakan kişi neden süratle hatasını telafi etmek yerine Cumhurbaşkanı'na saldırmaktadır. Bu tavır kime ne fayda sağlamaktadır?"
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.