EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'nün Yerleştirme ve Burs Sınavı'na rekor katılım

UKÜ'nün Yerleştirme ve Burs Sınavı'na rekor katılım

UKÜ Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı rekor katılım ile gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 20/06/19 17:24
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ'nün Yerleştirme ve Burs Sınavı'na rekor katılım
A- A A+
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'ne giriş için KKTC liselerinden geçmiş yıllarda mezun olan veya bu yıl mezun olacak KKTC ve TC vatandaşı öğrencilere yönelik UKÜ Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı yapıldı.

Üniversitenin Lefkoşa Kampüsü, Mağusa Namık Kemal Lisesi ve Güzelyurt Türk Maarif Koleji'nde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören UKÜ Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı'na toplam 905 kişi katıldı.

Sınava giren öğrenciler, bu yıl öğrenci alımına başlayacak Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile toplam 12 Fakülte, 4 Yüksekokul ve 3 Meslek Yüksekokulu ve bunlara bağlı toplam 157 önlisans ve lisans programı arasından hedeflerine en uygun olan bölüm için tercih yapabilecekler.

UKÜ Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı'nda başarılı olan öğrenciler %100, %75, %50, %25 eğitim bursu hakkı kazandılar.

23. Eğitim yılına giren Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi yetkilileri, doğru stratejiler ile kaliteli eğitim için sürekli yapılan yatırımların sonucunda ulaşılan başarının öğrenciler tarafından anlaşılmasından ve üniversiteye gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Aday öğrenciler sınav sonuçlarını ve burs oranlarını üniversitenin kurumsal web sitesinden http://www.ciu.edu.tr/oybss/sinav-sonuc.html veya UKÜ Tanıtım Ofisi'ne telefon ile ulaşarak (+90 392 671 11 11 – Dahili 2073 veya 2083) öğrenebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.