KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Meclis Başkanı Uluçay, Çınarlı 9. Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katıldı

Meclis Başkanı Uluçay, Çınarlı 9. Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katıldı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay eşi Rana Uluçay ile birlikte Çınarlı 9.Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katıldı.

Yayın Tarihi: 22/06/19 12:30
okuma süresi: 2 dak.
Meclis Başkanı Uluçay, Çınarlı 9. Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katıldı
A- A A+

Çınarlı 9. Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış etkinliğinde CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve CTP Milletvekili Erkut Şahali de yer aldı.

Cumhuriyet Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açılışı gerçekleştirilen festivalde konuşmalar yapıldı.

ULUÇAY: "KÜLTÜRLERİN YANSITILMASI AÇISINDAN BU TÜR ETKİNLİKLER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, gecede yaptığı konuşmada, 9 yıldan bu yana kültür sanatın yansıtılması adına büyük önem taşıyan Çınarlı Festivali'nin gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Ülkenin pek çok yerinde kültür sanat etkinliklerinin yapılmakta olduğuna dikkati çeken Uluçay, kültürlerin yansıtılması açısından bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Uluçay bu tür etkinliklerin geçmişteki komşuluk ilişkileri ve dostlukların pekiştirilmesine de imkan sağladığını kaydetti.

Açılışta ayrıca, Çınarlı Sevenler Derneği Başkanı Emete Bektaş ve Geçitkale Belediyesi Asbaşkanı Mustafa Sevinç de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Geçitkale Belediyesi halk dansları ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu ve küçük öğrencilerin sunduğu dans gösterisi izlendi.

Etkinlikte daha sonra Yıltan Taşçı'nın koordinatörlüğünde fotoğraf sanatçıları tarafından çekilen "Çınarlı'dan izler" isimli fotoğraf sergisi Meclis Başkanı Uluçay tarafından açıldı.

Geçitkale Belediyesi, Çınarlı Muhtarlığı ve Çınarlı Sevenler Derneği'nin organize ettiği, 23 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan festivalde yerel kültürü yansıtan stantlar yer alıyor. Çeşitli aktiviteler sergileniyor, ayrıca yerli sanatçılar da festivale destek veriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.