ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Zanlı Kalthoum'un cep telefonu incelemesinde, çalınan 2 aracı daha sattığı ortaya çıktı

Zanlı Kalthoum'un cep telefonu incelemesinde, çalınan 2 aracı daha sattığı ortaya çıktı

Güney Kıbrıs'tan kiralık araçların çalınıp KKTC'ye geçirilerek parçalanması olayında 2 aracın daha kayıp olduğu ortaya çıktı. Polis isimlerini tespit ettiği 2 kişiyi daha suçla bağlantısı olduğu gerekçesi ile arıyor. Çalınan araçlardan birini satın alarak parçalamakla suçlanan Arif Tolgan teminata bağlanırken, araçları Güney Kıbrıs'tan çalarak KKTC'ye geçiren Yaser Abdalbagi Kalthoum'un ise tutukluluk süresi 4 gün daha uzatıldı.

Yayın Tarihi: 25/06/19 07:52
okuma süresi: 6 dak.
Zanlı Kalthoum'un cep telefonu incelemesinde, çalınan 2 aracı daha sattığı ortaya çıktı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Güney Kıbrıs'tan kiraladığı 2 aracı Beyarmudu'ndan, yasa dışı yollardan KKTC'ye geçirip satmakla suçlanan Yaser Abdalbagi Kalthoum ile çalıntı Rum plakalı araçlardan birini satın alarak parçalamakla suçlanan Arif Tolgan, tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösteren kiralık araç şirketi sahibi Kıbrıslı Rum Kypros Michaleidis'in çalınan aracı için kendisinden fidye istenmesi üzerine başlatılan soruşturmanın altından çalıntı araç çetesi çıktı. Yaser Abdalbagi Kalthoum'a ait 2 cep telefonundan birinin güvenlik şifresini kırmayı başaran polis ekipleri, telefondaki WhatsApp ve Messenger yazışmalarından tespit edilen 2 çalıntı kiralık aracın yanı sıra, Güney Kıbrıs'tan çalınan ve KKTC'ye geçirilerek parçalatılan 2 araç daha olduğunu tespit etti. Yazışmalardan zanlı Yaser Abdalbagi Kalthoum ile araçlarla ilgili pazarlık yapan 2 şahsı isim bazında tespit eden polis ekipleri, her yerde bu 2 şahsı arıyor. Suçla ilgili yürütülen soruşturmada zanlı Kalthoum tarafından çalınarak KKTC'ye geçirilen NBA 694 plakalı kiralık aracı, henüz tespit edilemeyen başka bir şahıs aracılığı ile 5 bin 600 TL'ye satın alarak parçaladığı tespit edilen Arif Tolgan dün çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılırken, mahkeme, aleyhindeki soruşturmanın devam etmesi nedeni ile zanlı Yaser Abdalbagi Kalthoum'un 4 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

2 KİŞİ DAHA ARANIYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Löğmen Yücetürk mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Yaser AldalbagiKalthoum'un Güney Kıbrıs'ta 8 Haziran 2019 tarihinde kiraladığı NBM 892 plakalı aracı 9-10 Haziran 2019 tarihinde satmak için yasa dışı yollardan KKTC'ye geçirdiğini, zanlının ve aracın 11 Haziran 2019 tarihinde tespit edilerek zanlının tutuklandığını, aracın ise emare alındığını anımsattı. Zanlının tutuklanmasının ardından bir başka şikayette ise zanlının Güney'de faaliyet gösteren Formula Rent A Car isimli iş yerinden Nisan ayında 10 günlüğüne kiraladığı ve geri getirmediği NBA 694 plakalı aracın KKTC'ye getirilmiş olma ihtimalinin olduğunun öğrenildiğini belirten Yücetürk, yürütülen soruşturma üzerine NBA 694 plakalı aracın Yeniboğaziçi'nde Arif Tolgan'a ait KingPart isimli araç yedek parçaları satan iş yerinde olduğunun tespit edildiğini ve yapılan incelemede aracın 2 parçaya bölünmüş halde tespit edilerek emare alındığını, zanlı Tolgan'ın da tutuklandığını kaydetti. Yürütülen soruşturmada zanlı Yaser A. Kalthoum'um tasarrufunda 2 cep telefonunun bulunduğunu ancak güvenlik şifreleri olmaları nedeni ile telefonların açılamadığını belirten Yücetürk, cep telefonlarından birinin şifresinin kırıldığını ve telefondan yapılan incelemede zanlının WhatsApp ve Messenger isimli programlardan araçların resimlerini de göndererek NBM 892 plakalı araç için 2 kişi ile NBA 694 plakalı araç içinde 1 kişi ile görüştüğünün tespit edildiğini kaydetti. Suçla bağlantısı olduğu ve ismen tespit edilen 2 kişinin arandığını kaydeden Yücetürk, konuşmalarda yapılan incelemelerde Rum plakalı 2 aracın daha satılması ile ilgili yazışmaların olduğunu ifade etti. 2 araç ve 2 kişinin daha arandığı olayla ilgili zanlı Yaser A. Kalthoum hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Yücetürk zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

TOLGAN HAKKINDAKİ SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Zanlı Arif Tolgan'ın, zanlı Yaser A. Kalthoum'un Nisan ayında Güney Kıbrıs'tan çalarak KKTC'ye geçirdiği NBA 694 plakalı aracı bir başka şahıs aracılığı ile 5 bin 600 TL'ye satın alarak parçalayan ve "Hırsızlık mal kabulü", "Kasti hasar" ve "Gümrüksüz mal tasarrufu" suçlamaları ile tutuklu bulunduğunu anımsatan Yücetürk, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. Zanlının hakkındaki davaları kabul ettiğini belirten Yücetürk, Tolgan'ın teminata bağlanmasını talep etti.

TOLGAN SERBEST, KALTHOUM 4 GÜN DAHA TUTUKLU

İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı İlhan Damdelen, zanlı Yaser A. Kalthoum hakkındaki talep edilen 8 gün tutukluluk süresini 4 gün ile sınırlandırdı. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan zanlı Yaser A. Kalthoum'un 4 gün daha tutuklu kalmasına karar verirken, zanlı Arif Tolgan'ın teminata bağlanmasını uygun gördü. Tolgan'ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat veren Yargıç İnan, zanlının 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı 2 kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.