DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Üç Avrupa ülkesinden İran'a nükleer anlaşmaya uyması için diplomatik uyarı

Üç Avrupa ülkesinden İran'a nükleer anlaşmaya uyması için diplomatik uyarı

İngiltere, Almanya ve Fransa, İran'a nükleer anlaşmaya uyması konusunda diplomatik uyarı gönderdi.

Yayın Tarihi: 25/06/19 00:07
okuma süresi: 2 dak.
Üç Avrupa ülkesinden İran'a nükleer anlaşmaya uyması için diplomatik uyarı
A- A A+

Fransa, Almanya ve İngiltere, İran'a diplomatik uyarı göndererek nükleer anlaşma maddelerine uymaması durumunda bunun sonuçlarının olacağını bildirdi. Resmi uyarı 22 Haziran'da gönderildi ve anlaşma maddelerinden geri adım atılmaması istendi.

Pazartesi günü üç Avrupalı diplomattan alınan bilgiye göre, üç ülkenin İran'ı 2015 yılında yapılan nükleer anlaşma koşullarını ihlal etmesi durumunda ciddi sonuçlarla karşılaşacağı yönünde uyardığı öğrenildi.

İran, Avrupa ülkelerinin kendisini Amerika'nın yaptırımlarına karşı korumaması durumunda uranyum zenginleştirme çalışmalarını anlaşmada belirtilen maddenin üzerine çıkarmak için hazır olduğunu söylemiş, anlaşma kurallarına 8 Temmuz'a kadar sadık kalacağını belirtmişti.

Gönderilen uyarıda, İran'ın karşılaşabileceği "sonuçlar" ile ilgili detay verilmezken, nükleer anlaşmaya uyulmasının önemi vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin daimi üyeleri Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya ile İran arasında 2015 yılında varılan nükleer anlaşma İran'ın nükleer çalışmalarını sınırlandırıyordu. Üç yıl süren müzakerelerin ardından varılan anlaşma ile ABD, İran'a yönelik yaptırımlarını kaldırmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen yıl, ABD'nin anlaşmadan çekilmesine ve yeniden İran'a yönelik yaptırımlara başlanmasına karar vermişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.