DİKMEN
okuma süresi: 4 dak.

Dikmen Belediye Başkanı Çelebi: "Can kaybının olmaması teselli oldu"

Dikmen Belediye Başkanı Çelebi: "Can kaybının olmaması teselli oldu"

Taşkent Köyü yakınlarında meydana gelen füze düşmesi olayı ve ardından çıkan yangınla ilgili konuşan Çelebi, can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu belirterek, "Yaşanan olayla birlikte barışın önemi bir kez daha anlaşılmıştır, barışa dört elle sarılmalıyız" dedi.

Yayın Tarihi: 02/07/19 10:03
okuma süresi: 4 dak.
Dikmen Belediye Başkanı Çelebi: "Can kaybının olmaması teselli oldu"
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Genç TV'de yayımlanan "Siyasetin Satır Arası" adlı programa katılarak, Taşkent bölgesine düşen S-200 tipi füze ve ardından yaşananları anlattı…

"BARIŞA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Çelebi, Taşkent bölgesine düşen S-200 füze parçası ve ardından çıkan yangınların ülke genelinde korku ve panik yarattığını söyledi. "Ülkemizin bulunduğu coğrafya ve son olayla birlikte savaşı ensemizde hissettik" diyen Çelebi, alışılagelmişin dışında olaylar yaşandığını belirtti.

Suriye'den sekerek Taşkent bölgesine düşen füze ve ardından çıkan yangınla birlikte ülke genelinde hakim olan korkuya işaret eden Çelebi, "Bu nedenle barışa çok ihtiyacımız var, herkes barışa dört elle sarılmalıdır" dedi.

"CİDDİ BİR ENDİŞE VE PANİK VARDI"

Taşkent'te yangına neden olan füze ve olay anına ilişkin konuşan Çelebi, "Olayın gerçekleştiği sıralarda yeni yatmıştım. Hemen telefonum çaldı. Taşkent'te büyük bir yangın çıktığınının haber verdiler. Taşkent'e doğru yola çıkarken ciddi patlamaların olduğu ile ilgili telefon aldım. Taşkent'e gittiğimde köyün yarısından fazla oradaydı. Buda yanlışlardan biridir. Ne olduğunu bilmediğimiz bir durum karşısında olayın çok yakınına gittik. Uzmanlar zehir saçabilir dedi. Bunlara hiç dikkat etmedik. Sivil halk olarak çok meraklıyız. Bu konulara dikkat etmek lazım" diye konuştu.

Gün aydınlanmaya başladığında her şeyin anlaşılmaya başlandığını ve Suriye'den bir takım açıklamalar yapıldığını aktaran Çelebi, "Olay günü ciddi bir endişe vardı. Kafalarda Taşkent'e düşen cismin İHA, savaş uçağı, füze olabileceği akıllara geldi. Coğrafyamızda yaşananlar nedeniyle Akdeniz kaynıyor. 'Savaşın ortasında mı kalıyoruz' diye bütün gece konuşuldu" dedi.

"FÜZE DÜŞEBİLECEĞİ EN İYİ YERE DÜŞTÜ, ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ VATANDAŞLARIMIZA ZARAR GELMEDİ"

Füzenin düşmesiyle birlikte Dikmen'e de füzeden koptuğuna inanılan bir cisim düştüğünü bu nedenle güvenli ve tedbir amaçlı Dikmen'de 3 evin boşaltıldığını söyleyen Çelebi, "Şükürler olsun ki bir vatandaşımıza zarar gelmedi. En büyük tesellimiz bu. Füze düşebileceği en iyi yere düştü. Çok ciddi bir felaket yaşanabilirdi" diye konuştu.

Polisin Taşkent'te ciddi bir tedbir aldığını vurgulayan Çelebi, yaşanılan olayın oldukça iyi yönetildiğini belirtti. Polis ve askerin tutumunun çok iyi olduğunu aktaran Çelebi, "Güvenlik Kuvvetleri Komutanı olay yerindeydi, bundan daha ciddi bir yönetim şekli olamazdı. Sadece sivil halkın olay yerine fazla yaklaşması gözüme takılan bir durum oldu. Hepimizin dikkatli olması lazım. Halkın bilinçli davranması lazım" dedi.

"YURTTAŞLAR BULDUKLARI CİSİMLERİ POLİSE HEMEN BİLDİRMELİ"

Geniş çaplı çalışmaların hala devam ettiğini bildiren Çelebi, yurttaşlardan buldukları füze parçalarını polise veya belediyeye bildirmesini istedi. Bulunabilecek parçanın uzmanlar tarafından toplanması gerektiğini ifade eden Çelebi, "Halkın bu konuda duyarlı olması lazım. Şüphelendikleri bir cisim varsa mutlaka haber verilmelidir" dedi.

Çelebi, ülke genelinde oldukça panik yaratan olayın ardından herkesin günlük yaşamına kaldığı yerden devam ettiğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.