TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Erdoğan: "AB'ye girişi şüpheli Güney Kıbrıs, oradan aldığı güçle KKTC'yi korkutmaya çalışıyor"

Erdoğan: "AB'ye girişi şüpheli Güney Kıbrıs, oradan aldığı güçle KKTC'yi korkutmaya çalışıyor"

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesi'nin ardından Japonya'daki temaslarını sürdürüyor... Doğu Akdeniz'deki gelişmeler hakkında konuşan Erdoğan, "KKTC hukuki çerçevede adımlarını sürdürüyor... AB'ye girişi şüpheli Güney Kıbrıs, oradan aldığı güçle KKTC'yi korkutmaya çalışıyor... AB de dürüst hareket etmiyor." dedi.

Yayın Tarihi: 04/07/19 07:45
okuma süresi: 2 dak.
Erdoğan: "AB'ye girişi şüpheli Güney Kıbrıs, oradan aldığı güçle KKTC'yi korkutmaya çalışıyor"
A- A A+
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Osaka'da yapılan G-20 Zirvesi'nin ardından Kyoto, Tokyo ve Pekin'e geçerek temaslarda bulundu.

Erdoğan Pekin'den Türkiye'ye hareketinden önce oradaki Türkiye Büyükelçiliği'nde gazetecilerle buluşup sohbet etti.

Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri ile ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, Türk tarafının Hukuk içinde atılması gereken adımları attığını söyledi.

"Karşımıza hukuk tanımazlar çıkarsa, onların anlayacağı dil neyse o dille de konuşmasını biliriz" diyen Erdoğan, bölgede hiçbir hukuku olmayanların kendilerine hak istihsal etmelerinin kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Güney Kıbrıs'ın bugüne kadar hiçbir zaman hukukla hareket etmediğini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı, "AB'ye girişi şaibeli olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi oradan aldığı güçle KKTC'yi korkutmaya çalışıyor. AB de dürüst hareket etmiyor" dedi.

Bürgenstock'ta KKTC'ye büyük haksızlık yapıldığını, referandumda hayır dediği halde Güney Kıbrıs AB'ye alındığını hatırlatan Erdoğan AB'nin mali yaptırımlar noktasında da Kuzey Kıbrıs'a ödemesi gereken para ödenmediğini belirtti.

Erdoğan "Şimdi biz bu AB'ye nasıl inanalım? Bunlar dürüst değil. Bunların hepsi gaspçı. Burada da yaptıkları yine bu" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.