ALSANCAK
okuma süresi: 2 dak.

Alsancak Belediye Başkanı Ataser: "Ülke ekonomisine 'geri dönüşüm' ile katkı sağlayabiliriz"

Alsancak Belediye Başkanı Ataser: "Ülke ekonomisine 'geri dönüşüm' ile katkı sağlayabiliriz"

Alsancak Belediye Başkanı Ataser kullanılmış ve bir daha kullanılamayacak olan çöpleri değerlendirerek ülke ekonomisine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Yayın Tarihi: 04/07/19 12:40
okuma süresi: 2 dak.
Alsancak Belediye Başkanı Ataser: "Ülke ekonomisine 'geri dönüşüm' ile katkı sağlayabiliriz"
A- A A+
Girne Postası - Burcu Ece Yılmaz

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Haluk Doğandor'un hazırlayıp sunduğu Günaydın Ada programında atıkların geri dönüştürülmesinin önemine dikkat çekti.

"HEM ÇEVRE TEMİZLİĞİNE HEM ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Ataser, plastik şişeler, cam parçalar ve evsel atıklar gibi kullanım potansiyelini yitirmiş olan maddelerin geri dönüşümünü sağlayarak hem çevre temizliğine hem de ülke ekonomisine katkı sağlanabileceğini belirtti.

Metalden plastiğe kadar birçok atık ve eşyaların ayrıştırılarak ekonomiye kazandırmak için bir proje geliştirdiklerini aktaran Ataser, "Alsancak Belediyesi olarak geri dönüşüm konusuna önem veriyoruz. Konuyla ilgili çalışmaması AB'ye sunduk. Evsel atıkları kaynağında çözmek istiyoruz. AB'deki gibi evlere cam, plastik ve evsel atıklar için 3 bidon vermek istiyoruz. Buralardan elde edilecek çöpleri satarak ülke ekonomisine katkı sağlayabiliriz. Camların ve plastiklerden elde ettiğimiz kazançla sosyal faaliyetler gerçekleştirebiliriz" dedi.

"AVRUPA ÜLKELERİ BUGÜN ÇÖPTEN PARA KAZANIYOR"

Geri dönüşümün faydalarının hem sosyal hem de ekonomik anlamda dünya genelini etkilediğini belirten Ataser, "Avrupa ülkelerinin çoğunda atıklar kağıt, cam, plastik ve metal şeklinde ayrıştırılıyor ve satılıyor. Bugün Avrupa ülkeleri çöpten para kazanıyor" diye konuştu.

Ataser, ada genelinde belediyelerin konuyla ilgili bir araya gelerek güzel işler çıkarabileceğini belirtti. Ataser "Bölgelerden çıkan çöplerle ilgili bir veri tabanı oluşturulabilir, toplanan çöplerin gerekli pazarlara satılabilir. Çöpten elde edilen gelirin ülke ekonomisine ciddi katkıları olacaktır" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.