İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Töre: "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için UBP içinde geniş kitleler tarafından benimseniyorum"

Töre: "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için UBP içinde geniş kitleler tarafından benimseniyorum"

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve UBP Milletvekili Zorlu Töre, 2020 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için parti içerisinde kendi adının öne çıktığını, bu konuyla ilgili nabız yokladığını ve geniş kitleler tarafından isminin benimsendiğini anlattı.

Yayın Tarihi: 10/07/19 07:39
okuma süresi: 8 dak.
Töre: "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için UBP içinde geniş kitleler tarafından benimseniyorum"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, yaklaşmakta olan 2020 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için parti içerisinde kendi adının öne çıktığını, geniş kitleler tarafından kendi adının benimsendiğini vurguladı. Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan Soru İşareti'ne konuşan Töre, milli davaya inanan ve hayatında sağa sola hiç sapmamış biri olarak 6-7 aydır KKTC Cumhurbaşkanlığı'na talip olduğunu ve bunu dillendirdiğini söyledi.

"ADAYLIK İÇİN Zorlu Töre İSMİNİN ÖNDE OLDUĞUNA İNANIYORUM"

UBP'de Cumhurbaşkanlığı adaylık değerlendirmelerinin başlamak üzere olduğunu aktaran Zorlu Töre, "Farklı düşünenler vardı, ancak şu anda Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Zorlu Töre isminin önde olduğuna inanıyorum" dedi.

"ADAYLIK İÇİN BİRİNİN BENİ İŞARET ETMESİNİ BEKLEMİYORUM"

UBP'nin adayı olarak gösterilebileceğine dikkat çeken Töre, adaylık için birinin kendisini işaret etmesini beklemediğini, birden fazla aday var ise Parti Meclisi'nde oylama yapılmasını istediğini veya birden fazla aday var ise büyük kurultayın toplanıp, genel başkanlık seçimi gibi de olabileceğini belirtti.

"KESİNLİKLE ADAY ADAYIYIM"

Bu iki yöntemin yapılmasını istediğini kaydeden Zorlu Töre, UBP'nin ulusal davanın ana çimentosu, devletin kurucusu olduğunu ifade ederek, "Ben kesinlikle aday adayıyım" dedi.

"BİRDEN FAZLA ADAY OLMA İHTİMALİ YÜKSEK"

UBP'nin çok geniş kadroları olduğunu, birden fazla aday olma ihtimalinin yüksek olduğunu işaret eden Zorlu Töre, "Cumhurbaşkanlığı görevine layık olan birçok arkadaşım var. UBP içerisinde, ama ben de bu göreve talip olan kişilerden bir tanesiyim" ifadelerini kullandı.

"UBP İÇİN UYGUN BİR ADAY OLACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için parti içerisinde nabız yokladığını ve geniş kitleler tarafından isminin benimsendiğini dile getiren Töre, "Milli dava konusunda sürekli bir çizgideyim ve hiçbir zaman yalpalamadım. UBP de ulusal davada hiç yalpalamadı. Dolayısıyla UBP için uygun bir aday olacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"AKINCI'NIN ÖNCELİKLERİ KKTC'NİN YAŞATILMASI DEĞİL"

Şu anda Cumhurbaşkanlığı makamının Türkiye ile ilişkileri hakkında konuşan Zorlu Töre, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın önceliğinin Kıbrıs'ta Rumlarla anlaşma, birleşme olması yönünde olduğunu, KKTC'nin yaşatılması, Anavatan Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi olmadığını vurguladı.

"AKINCI'NIN ÖNCELİKLERİ BAŞKA, UBP'NİN VE TÖRE'NİN ÖNCELİKLERİ FARKLI"

Akıncı'nın bağımsızlık, iki ayrı devlet olmaz diye bir yaklaşımı olduğunu savunan Töre, "Sürekli birleşik Kıbrıs vurgusu yapıyor, hatta garantörlük konusunda da "Garantiler tabu değildir" diye basın sözcüsünün açıklaması var. Dolayısıyla Akıncı'nın öncelikleri başka, UBP'nin ve Töre'nin öncelikleri farklıdır" dedi.

"ADAY OLURSAM KAMPANYAMDA KKTC DİYE DÜŞÜNECEĞİM"

"UBP tarafından aday gösterilirseniz nasıl bir propaganda yürüteceksiniz ve seçilirseniz ilk adımlarınız ne olacak?" sorusuna yanıt veren Zorlu Töre, KKTC diye düşüneceğini, çünkü KKTC'nin kendi evimiz olduğunu söyledi.

"RUM TARAFI SÜREKLİ REDDETTİ"

Geçmişte Rumlar ile ortaklık devletinin kurulduğunu, ama ortaklık devletinden Kıbrıslı Türklerin resmen dışlandığını ve uzun bir mücadeleden sonra KKTC'nin ilan edildiğini hatırlatan Töre, "KKTC ilan edildikten sonra da müzakereler yapıldı, birçok planlar gündeme geldi, ama Rum tarafı sürekli olarak reddetti" diye konuştu.

"RUM TARAFININ DENİZLERDEKİ ZENGİNLİĞİ DE KENDİNE YONTUYOR"

Kıbrıs Cumhuriyetini işgal eden Rumların Kıbrıs adasının tamamını Helen adası olarak görmeye devam eden bir zihniyette olduğunun altını çizen Zorlu Töre, Rum tarafının denizlerdeki zenginliği de kendine yonttuğunu ve Kıbrıslı Türkler ile ortaklık ve zenginlikleri paylaşmak istemediğini söyledi.

"KIBRIS MESELESİNDE MÜZAKERELER BİR YERE GELEMEMİŞSE BM VE AB YÜZÜNDEN"

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin Kıbrıs meselesinde büyük hatalar yaptığını; işgal edilmiş Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tek taraflı olarak Rumların cumhuriyeti olarak tanıdığını anlatan Töre, "Kıbrıs meselesinde müzakereler bir yere gelememişse, bir anlaşma ile sonuçlanamamışsa Rumlar sürekli "Hayır" diyor ise AB ve BM Güvenlik Konseyi'nin büyük hataları yüzünden" ifadelerini kullandı.

"KENARA ÇEKİLİN! KKTC'YE İNANAN KİŞİLER BU MAKAMLARA GELMELİ"

KKTC'de devlete inanmayan, ama devletin makamlarına geldikleri halde iki bağımsız devlet olmaz yönünde ifadeleri olan bazı siyasiler olduğunu öne süren Zorlu Töre, "Cumhurbaşkanı, Başbakan veya Dışişleri Bakanlığı makamlarına gelen, ama KKTC'yi benimsemeyen ve Rumlar ile birleşmek isteyen bazı kişiler var" şeklinde konuştu. Söz konusu kişiler ile bir yere gidilemeyeceğinin altını çizen Töre, "Kenara çekilin! KKTC'ye inanan, Türkiye'yi en büyük güç olarak kabul eden kişiler bu makamlara gelmeli" dedi.

"MECLİS 4'LÜ KOALİSYON DÖNEMİNDE YANLIŞ YASALAR PEŞİNDE KOŞTU"

Meclis çalışmaları hakkında bilgi veren Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Meclis'in hükümetin yönlendirilmesi ile yasa çalışmaları yaptığını, ancak 4'lü koalisyon hükümetinin büyük ortağının, yani CTP'nin yanlış yasalar peşinde olduğunu belirtti.

"CTP FUZULİ YASALARLA UĞRAŞTI"

CTP'nin kürtajı daha uzun vadeye yayma, 14 haftaya çıkarma ve vicdani ret yasası gibi çok fuzuli yasalar ile uğraştığını hatırlatan Töre, "Çok yasa geçirmek önemli değil, önemli olan; çıkarılan yasaları yürürlüğe de koymaktır" dedi.

"4'LÜ KOALİSYON HP'NİN BAŞLATTIĞI UBP DÜŞMANLIĞI ÜZERİNE KURULDU"

Geçmiş hükümet dönemindeki Meclis çalışmalarını yeterli bulmayan Zorlu Töre, 4'lü koalisyonun tamamen UBP düşmanlığı üzerine kurulduğunu ve UBP düşmanlığını başlatanın mevcut koalisyon ortağı olan Halkın Partisi olduğunu vurguladı.

"YANLIŞ SİYASET BAĞDAT'TAN GERİ DÖNDÜ, HÜKÜMET EN AZ 3 YIL GÖREVDE KALMALI"

UBP-HP koalisyonunun kurulmasına taraf olduğunu, UBP-HP koalisyonun zaten kurulması gerektiğini işaret eden Töre, "Dolayısıyla yanlış siyaset Bağdat'tan geri döndü. Ancak UBP-HP koalisyonunun 4'lü koalisyondan daha fazla iş yapacağını düşünüyorum. UBP-HP hükümetinin en az 3 yıl görevde kalmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞILABİLİR, KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI OLMALI"

Başkanlık Sistemi'nin, seçim sisteminin tartışılabileceğini, Anayasa'da birtakım değişikliklerin olması gerektiğini, hatta Anayasa'nın tümden ele alınması gerektiğini aktaran Zorlu Töre, Meclis'in dokunulmazlıklar konusunda meşgul edilmemesi gerektiğini, Savcılığın doğrudan milletvekillerine dava açabilmesi gerektiğini, yani milletvekillerinin dokunulmazlığının sadece kürsü ile sınırlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

"YENİ DÖNEMDE MALİ PROTOKOL'DE YER ALAN MADDELER ÖNE ÇIKACAK"

Yeni dönemde, Kamu Reformu Yasası, kamu-özel işletmeleri konusu, Belediyeler Reform Yasası, yani kısacası, yeni dönemde, Mali Protokol'de yer alan maddelerin öne çıkacağını söyleyen Töre, "Çevre Yasası çok önemli, yollar ulaşım ciddi problem. Kendi evimize bakmalıyız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.