EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"TCMB'nin olası basın toplantısı ve FED Başkanı'nın bugünkü konuşması bekleniyor"

"TCMB'nin olası basın toplantısı ve FED Başkanı'nın bugünkü konuşması bekleniyor"

Kıbrıs İktisat Bankası, 10 Temmuz'a ilişkin günlük piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 10/07/19 07:00
okuma süresi: 2 dak.
"TCMB'nin olası basın toplantısı ve FED Başkanı'nın bugünkü konuşması bekleniyor"
A- A A+
İktisatbank'ın 10 Temmuz' ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

TCMB Başkanı Çetinkaya'nın alışılmamış bir şekilde görevinden alınması ardından değer kaybeden TL ve TL cinsi varlıklarda, haftanın ilk iki gününde yeniden toparlanma görüyoruz.

Faiz indirim konusunda "gerekeni" yapmaması nedeniyle Sn. Çetinkaya'nın görevden alınmasının ardından gözler TCMB'nin bağımsızlığına ve hali ile 15 gün sonra sonuçlanacak TCMB'nin PPK toplantısında yeni başkanın faiz indirimi konusunda neler yapabileceğine çevrildi.

Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetelerde yer alan açıklamalarına göre TCMB başkanının bundan önceki kararları nedeniyle "ağır bedeller" ödediklerini, merkez bankasının tamamen revize edemezler ise ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

25 Temmuz tarihinde sonuçlanacak olağan Para Politikası Kurulu toplantısında yapılması beklenen faiz indiriminin beklenenden daha agresif olup olmayacağı piyasalarda yön belirleyici olacaktır. Piyasalar, TCMB'nin yeni Başkanı Sn. Uysal'ın, önümüzdeki günlerde mikrofon karşısına geçip vereceği para politikası konusundaki olası mesajları takip etmek isteyecektir.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 10 Temmuz 2019 - Çarşamba

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.