EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"TCMB ve FED'den beklenen faiz indirimleri öncesinde risk alma iştahı yüksek"

"TCMB ve FED'den beklenen faiz indirimleri öncesinde risk alma iştahı yüksek"

Kıbrıs İktisat Bankası, 11 Temmuz'a ilişkin günlük piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 11/07/19 08:00
okuma süresi: 2 dak.
"TCMB ve FED'den beklenen faiz indirimleri öncesinde risk alma iştahı yüksek"
A- A A+
İktisatbank'ın 11 Temmuz'a ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Dün mikrofon karşısına geçen Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul seçim sonuçları ardından yeni bir duruşa geçtiğini görüyoruz.

"Verilen talimatlara uymayan bu arkadaşımızın değişmesi gerektiğine inandık" diyen Sn. Cumhurbaşkanı, "Merkez Bankası'nda yaptığımız görev değişikliği nedeniyle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

"Davul birinde tokmak başkasında. Bedelini kim ödeyecek siyaset ödeyecek. Mutluluğunu kim yaşayacak bankadaki yaşayacak. Yok böyle bir şey! Verilen her türlü karara uyacaksın. Yeni yönetim sisteminde başkan bu konulara müdahale yetkisini almıştır. Böylelikle faiz denilen bu her türlü kötülüğün anası olan bu konuda verilen talimatlara uymayan arkadaşımızın değişmesi konusunda böyle bir adım attık. Şimdi kim savunuyor bunları hep faizciler. Faiz politikamızın nasıl şekillendiğini en kısa sürede göreceksiniz."

Sn. Cumhurbaşkanı'nın acilen ekonomik sıkıntılara çare bulmak adına kolları sıvadığını lakin yeni önlemler yerine uzun süredir koruduğu çizgisine geri dönerek, piyasalar tarafından kabul görmeyen "faiz enflasyonun sebebidir" tezinde yeniden ısrarcı olduğunu görüyoruz.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 11 Temmuz 2019 - Perşembe

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.