İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sağlık Bakanı, Kıbrıs Postası'nın haberini doğruladı: "Eksiklerin farkındayız"

Sağlık Bakanı, Kıbrıs Postası'nın haberini doğruladı: "Eksiklerin farkındayız"

Kıbrıs Postası'nın "Yaşamevi değil, devletin Düşkünler Ambarı" başlığıyla kamuoyuna duyurduğu Kalkanlı Yaşam Evi'ndeki olaylara ilişkin haberi, Sağlık Bakanı Ali Pilli tarafınca doğrulandı, "Eksiklerin farkındayız" denildi.

Yayın Tarihi: 11/07/19 15:02
okuma süresi: 3 dak.
Sağlık Bakanı, Kıbrıs Postası'nın haberini doğruladı: "Eksiklerin farkındayız"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Kıbrıs Postası gazetesinin "Yaşamevi değil, devletin Düşkünler Ambarı" başlığıyla kamuoyuna duyurduğu Kalkanlı Yaşam Evi'ndeki Hırsızlık, şiddet, taciz, hatta tecavüz girişimlerine ilişkin haber, Sağlık Bakanlığı tarafınca doğrulandı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin imzasını taşıyan Bakanlık açıklamasında, "eksikliklerin farkındayız" denildi.

"ZAMAN KAYBETMEDEN SORUNLARI MASAYA YATIRDIK"

Bakan Pilli, "Çok ciddi yapısal ve kurumsal eksikliklerle devraldığımız Kalkanlı Yaşam Evi'nin tüm sorunlarına hakimiz" diyerek, "Takdir edersiniz ki sağlık alanı çok geniş bir alan göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hiç zaman kaybetmeden bu sorunları masaya yatırdık ve çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede Kalkanlı Yaşam Evi'ni gerçek işlevini yerine getirebilecek hale dönüştüreceğiz" ifadelerinde bulundu.

BİZZAT İNCELEDİ… "DÜĞMEYE BASTIK"

Kalkanlı Yaşam Evi'ne bizzat giderek yerinde incelemelerde bulunduğunu ve mevcut bir takım eksiklikler gözlemlediğini ifade eden Bakan Pilli, "Kalkanlı Yaşam Evi'nde yasal düzenleme çalışmaları için düğmeye basmış durumdayız. Bakanlığın görevlendirdiği uzman kişiler tarafından gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilecektir" dedi.

Yasal düzenleme içerisinde Kalkanlı Yaşam Evi'nde görev yapacak kamu sağlık çalışanlarının nitelikleri, hizmet binasının özel koşulları, yaşam alanlarına ilişkin kurallar, bakıma muhtaç hastalara ilişkin özel tedbirler, bireylerin bakım merkezine kabul ve çıkarma işlemleri gibi önem arz eden başlıklar bulunduğuna dikkat çekilen Bakanlık açıklamasına şöyle devam edildi:

"EKSİKLİKLERİN FARKINDAYIZ"

"Kalkanlı Yaşam Evi'nde 1 Hekim, 6'si hemşire, 19 Hasta Bakıcı, 3 Güvenlik görevlisi, 1 Çamaşırhane Görevlisi, 6 Temizlik görevlisi olmak üzere toplam 37 çalışan ve 56 hastaya hizmet verilmektedir. Şunu belirtmek isterim ki, Kalkanlı Yaşam Evi'nde tüm sıkıntı ve eksikliklerin farkındayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız ziyaret ve incelemeler sonucunda için gerekli tüm çalışmaları başlatmış durumdayız. Sağlık Bakanlığı olarak tek hedefimiz halka en iyi hizmeti sağlamaktır. Yaşlılarımız ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız için gereken neyse yapacağımızdan kimse kuşku duymasın."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.