İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

15 Temmuz şehitleri dualarla anılacak

15 Temmuz şehitleri dualarla anılacak

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde darbeye karşı direnirken şehit olanlar için anma etkinliği düzenleneceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 11/07/19 18:28
okuma süresi: 2 dak.
15 Temmuz şehitleri dualarla anılacak
A- A A+

Atalay'ın açıklaması şöyle:

"Malum olduğu üzere 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü; FETÖ Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisini ve kardeş Türkiye halkını bombaladığı, Türkiye vatandaşlarının üzerine ateş açtığı ve yüzlerce insanı katlettiği ihanet girişiminin yıldönümüdür.

atırlanacağı üzere, darbe girişimi başladığı andan itibaren Türk halkının, vatanına, milletine, iradesine sahip çıkmak için sokaklara çıkmasıyla eş zamanlı olarak bizlerde KKTC genelinde tüm camilerimizde gece yarısından başlamak üzere salalar okutmuş, Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelen tehdide karşı dayanışma içinde olmuştuk.

Malum kara günün yıldönümü nedeniyle, 15 Temmuz Pazartesi günü KKTC genelinde tüm camilerimizde yatsı namazından önce dua edilecek, Hala Sultan Camii'nde ise yatsı namazını müteakip Din İşleri Başkanlığı ile Din Hizmetleri Müşavirliğince şehitlerimizi anma programı düzenlenecektir.

Bu vesileyle, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Allah, milletimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.