EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"Yerleşiklerin döviz aşkı devam ederken, cari işlemler dengesi fazla verdi"

"Yerleşiklerin döviz aşkı devam ederken, cari işlemler dengesi fazla verdi"

Kıbrıs İktisat Bankası, 12 Temmuz'a ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 12/07/19 07:00
okuma süresi: 2 dak.
"Yerleşiklerin döviz aşkı devam ederken, cari işlemler dengesi fazla verdi"
A- A A+
İktisatbank'ın 12 Temmuz'a ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

FED Başkanı Powell'ın Çarşamba ve Perşembe günü ABD Senatosu Bankacılık komisyonuna yapmış olduğu sunumlarda küresel ticaret ve ekonomik risklerin yatırıma zarar verdiğini, enflasyonun FED'in yüzde 2 hedefinin oldukça altında olduğunu ve ABD ekonomik genişlemesinin canlandırılması gerektiğini vurgulardı. Powell'ın konuşması ardından, 31 Temmuz tarihindeki olağan FOMC toplantısında FED'in küresel risklere ve ticaret savaşlarının getirdiği belirsizliklere paralel para politikasını gevşeteceği beklentisi güçlendi.

Bu sabah itibarı ile, FED'in 25 baz puan faiz indirimine gideceği beklentisi %87,5 ; 50 baz puan faiz indirimine gideceği beklentisi ise %12,5 ihtimalle fiyatlanıyor. Dün ABD'de açıklanan enflasyonun beklentileri karşılaması bir miktar da olsa soru işareti yarattı. Başkan Powell'ın aksine, FED bölgeleri başkanları ABD'de devam eden ekonomik büyüme ve güçlü işletme görünümü ile ilgili daha iyimser bir tablo ortaya koydu.

Bu arada not etmek gerekir ki, ABD 10 yıllık tahvil faizleri dün itibarı ile %2,14 seviyesine gelerek son 1 ayın en yüksek seviyesini test etti.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 12 Temmuz 2019 - Cuma

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.