SAĞLIK
okuma süresi: 4 dak.

Salgın var: El - Ayak - Ağız Hastalığına dikkat!

Salgın var: El - Ayak - Ağız Hastalığına dikkat!

Ülkedeki salgın hastalıklar artış gösterdi. Doktorlar El - Ayak - Ağız Hastalığına konusunda uyardı.

Yayın Tarihi: 13/07/19 09:57
okuma süresi: 4 dak.
Salgın var: El - Ayak - Ağız Hastalığına dikkat!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Rahmican Çalışkan

Kıbrıs Postası'na konuşan Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, ülke genelinde El-Ayak-Ağız Hastalığı salgını olduğunu açıkladı.

Gardiyanoğlu, hastalığın geçmişte daha az olduğunu, ancak bu yıl aşırı artış gösterdiğine dikkat çekerek uyardı.

Ülkemizde kanalizasyon sistemi olmadığını, sivrisineklerin aşırı fazla olduğunu ve bundan dolayı da El-Ayak-Ağız Hastalığının yoğun olduğunu ifade eden Remzi Gardiyanoğlu, "Belediyeler sivrisinek konusunda kulaklarını tıkamaktan vazgeçmeli, hükümet de konu ile ilgili adım atmalı" dedi.

Hastalığın genellikle kötü hijyen şartlarından dolayı kaynaklandığını dile getiren Gardiyanoğlu, söz konusu hastalığın her yıl artarak devam edeceğine, buna yönelik tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti.

Hastalığın, ishal, kusma, tifüs enfeksiyonu, amipli dizanteri gibi etkilerinin olduğuna dikkat çeken Gardiyanoğlu, özellikle çocuklar başta olmak üzere bu hastalığı hisseden herkesin acilen doktora başvurması gerektiğini, erken zamanda alınan tedbirin önemli olduğunu söyledi.

Remzi Gardiyanoğlu ayrıca, El-Ayak-Ağız Hastalığının antibiyotik ile tedavi edilebildiğini de aktardı.

Ülkemizde birçok kişi El-Ayak-Ağız Hastalığına yakalandı. İshal, kusma, bitkinlik gibi etkileri olan hastalık birçok kişiyi yatağa bağlıyor. Konu ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB) Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, ülke genelinde El-Ayak-Ağız Hastalığı salgını olduğu konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Hastalığın, ishal, kusma, tifüs enfeksiyonu, amipli dizanteri gibi etkilerinin olduğuna dikkat çeken Gardiyanoğlu, bu hastalığın büyük çoğunluğunun kötü hijyen şartlarından dolayı kaynaklandığını belirtti.

Ülkemizde kanalizasyon sistemi olmadığını, sivrisineklerin aşırı fazla olduğunu ve bundan dolayı da El-Ayak-Ağız Hastalığının yoğun olduğunu ifade eden Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Gardiyanoğlu, bu hastalığın geçmişte daha az olduğunu, ancak bu yıl aşırı fazla olduğunu ve her yıl artarak devam edeceğini vurguladı.

"BELEDİYELER SİVRİSİNEK KONUSUNDA KULAKLARINI TIKAMAKTAN VAZGEÇMELİ, HÜKÜMET ADIM ATMALI"

Hastalığın kirli sulardan dolayı da bulaşabildiğini dile getiren Gardiyanoğlu, "Kirli havuzlardan bulaşabiliyor. Denizlerimiz kirleniyor ve dolayısıyla denizlerden de bulaşabiliyor" dedi. Belediyelerin artık sivrisinek konusunda kulaklarını tıkamaktan vazgeçmesi gerektiğini işaret eden Remzi Gardiyanoğlu, hükümetin de bu konuda ivedilikle adım atması gerektiğini kaydetti.

"HİSSEDEN HERKES ACİLEN DOKTORA BAŞVURMALI, ERKEN TEDBİR ÖNEMLİ"

Yaz aylarında özellikle çocuklar başta olmak üzere bu hastalığı hisseden herkesin acilen doktora başvurması gerektiğini anlatan Remzi Gardiyanoğlu, erken zamanda alınan tedbirin önemli olduğunun altını çizdi. Gardiyanoğlu, söz konusu hastalığın antibiyotik ile tedavi edilebildiğini de sözlerine ekledi.

"İşimize geldiği yerde Avrupa Birliği'ni, işimize geldiği yerde ise Türkiye'nin sağlık sistemini takip ediyoruz" ifadelerini kullanan KTSÇHB Başkanı Gardiyanoğlu, ilerleyen yıllarda hastalıkların daha da çoğalacağını söyledi.

"ÖNCE KABUL EDİP, SORUNLARI ÇÖZMELİYİZ"

"İnkar etmeyi, yok saymayı çok seviyoruz" şeklinde konuşan Remzi Gardiyanoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün KKTC'de sıtma olduğunu söylediğini, ancak dönemin hükümetinin "KKTC'de sıtma yok" diyerek reddettiğini hatırlattı. Gardiyanoğlu, "Önce kabul edip, sorunları çözmeliyiz" diyerek sözlerini noktaladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.