ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Owoyale cinayeti zanlıları 8 gün daha tutuklu kalacak

Owoyale cinayeti zanlıları 8 gün daha tutuklu kalacak

Lefkoşa'da öldürüldükten sonra arabasının bagajında battaniyeye sarılı olarak bulunan Obasanje Adeola Owoyale cinayeti ile ilgili olarak tutuklanan 11 kişi hakkındaki tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı. Polis mahkemeye cinayet soruşturması ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

Yayın Tarihi: 16/07/19 08:00
okuma süresi: 6 dak.
Owoyale cinayeti zanlıları 8 gün daha tutuklu kalacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Lefkoşa'da 1 Temmuz tarihinden itibaren kayıp olduğu bildirilen ve 8 Temmuz Pazartesi günü Okullar Yolu, Şht. Ruso Ortaokulu'nun yanındaki toprak alanda cesedine ulaşılan 33 yaşındaki Nijerya uyruklu Obasanje Adeola Owoyale'ni öldürmesi olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 11 zanlı dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, aktarılan şahadet ışığında polisin yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulguyavararaktüm zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Mahkemede şahadet sunan polis subayı Feyyaz İneci, Obasanje Adeola Owoyale'nin 1 Temmuz'da arkadaşları tarafından kayıp olduğunun bildirildiğini ve cesedin 8 Temmuz tarihinde Lefkoşa'da Okullar Yolu bölgesinde toprak park alanda tespit edilen ML 918 plakalı Toyota marka aracın bagajında battaniyeye sarılı şekilde bulunduğunu anımsattı. Zanlıların tespit edildiği tutuklandığı ikametgâhın duvarında ve halı üzerinde silinmeye çalışılan kan izlerinin tespit edildiğini söyleyen İneci, maktulden alınan kan örneği ile ikametgâhtaki kan izlerinin uyum sağlayıp sağlamadığının tespit edilmesi için örnekler üzerinden inceleme yapılacağını açıkladı. İneci, ayrıca avukatın sorusu üzerine söz konusu ikametgâhtan emare alınan balta ile zanlının başına aldığı kesici alet yarasının uyumgösterdiğininotopsi sırasında tespit edildiğini açıkladı.

DUVARDA VE HALILARDA SİLİNMEYE ÇALIŞILMIŞ KAN İZLERİ BULUNDU

Owoyale cinayetinin soruşturmasını yürüten polis subayı Feyyaz İneci mahkemede verdiği ifadesinde, zanlılar Cristian Osemudiamen Akhimemona, Eustese Isesele, Oba Francis, Jonhattan Osukomudu, Jeffrey OziegbeIkpotokin, Marvellous Oboh, Ikponmwosa Cliffordonigho, Lewis OsemudiamhenIbhasuemonjie, Nicolas Ibhasuemonjie, Friday Destiny Moses, Achazie Emeka'nın "Adam öldürme" suçundan methaldar olduğunu anımsattı.

Obasanje Adeola Owoyale'nin arkadaşlarının polise 1 Temmuz'da yaptığı ihbarda Owoyale'nin kayıp olduğunun bildirildiğini anımsatan İneci, arkadaşlarının ihbarı üzerine yürütülen soruşturmada Owoyale'nin cesedinin 8 Temmuz'da Lefkoşa'da Okullar Yolu bölgesinde toprak alanda bulunan park halindeki ML 819 plakalı kendi aracının bagajında battaniyeye sarılı halde bulunduğunu aktardı. Yapılan otopside, Owoyale'nin kesici ve delici alet ile öldürüldüğünün tespit edildiğini belirten İneci, olayla ilgili yürütülen soruşturmada Owoyale'nin 1 Temmuz 2019 tarihinde en son 11 zanlının bulunduğu apartmana giriş yaptığını tespit ettiklerini ve zanlıların 11 Temmuz tarihinde tespit edilerek tutuklandığını anımsattı.

Cuma günü zanlılar hakkında temin edilen 3 günlük tutukluluk süresinin temin edilmesinin ardından 38 kişiden ifade alındığını kaydeden İneci, 11 Temmuz tarihinde zanlıların tespit edildiği ikametgahta Olay Yeri Uzmanları tarafından yapılan incelemede duvarda ve halıda silinmiş kan lekelerinin bulunduğunu aktardı. Kan lekelerinden örneklerin temin edildiğin aktaran İneci, otopsi esnasında da Owoyale'den kan örneklerinin alındığını ve duvarla halıda tespit edilen silinmeye çalışan kan örneklerinin maktülün kanı ile uyum gösterip göstermediğinin tespit edilmesi için numunelerin Ankara Kriminal Laboratuvarı'na gönderilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

WHATSAPP MESAJLARININ SİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Zanlılara ait cep telefonlarının emare alındığını kaydeden polis subayı İneci, cep telefonlarının incelemeye alındığını kaydetti. İneci, zanlı Cristian Osemudiamen Akhimemona'nın avukatının zanlının olayla bağlantısının olmadığı iddiasının üzerine Cristian Osemudiamen Akhimemona'nın cep telefonunda yapılan incelemede 1 Temmuz 2019 tarihine ait WhatsApp mesajlarının silindiğinin tespit edildiğini ve cep telefonun detaylı şekilde incelemeye alındığını açıkladı. Kamera görüntülerinin incelenmesine devam edildiğini kaydeden İneci yine zanlı Cristian Osemudiamen Akhimemona avukatının sorusu üzerine maktülün 1 Temmuz tarihinde son olarak zanlıların ikametgah ettiği apartmana giriş yaptığının kamera görüntülerinde tespit edildiğini, maktülün apartmandan çıkış yaptığının da görüldüğünü ancak ne şekilde çıkış yaptığını bu aşamada açıklamak istemediğini kaydetti. İneci suçun ciddiyetine dikkat çekerek soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirtip zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

"MAKTÜLÜN BAŞINDAKİ YARA, EMARE BALTAYLA UYUMLU"

Zanlı Cristian Osemudiamen Akhimemona'nın avukatı 8 günlük tutukluluk süresine itirazda bulundu. Avukat, zanlı Cristian Osemudiamen Akhimemona'nın ve diğer zanlıların tespit edildiği evde kan lekesinin bulunmadığı iddiasında bulunurken, İneci, Olay Yeri İnceleme Uzmanları'nın evin duvarında ve evdeki halıda silinmiş kan lekelerini tespit ederek söz konusu lekelerin fotoğraflarının da çekildiğini belirtti. İneci gelecek rapor ışığında bu iddiaların yanıt bulacağını kaydetti. Zanlı Cristian Osemudiamen Akhimemona'nın avukatı otopside Obasanje Adeola Owoyale'nin başına herhangi bir cisimle vurulduğu yönünde tespit olup olmadığını sorarken, polis subayı İneci, söz konusu ikametgahta tespit edilen 1 palanın emare alındığını belirterek, otopside maktülün başındaki yara ile emare palanın uyum gösterdiğini açıkladı. Avukat zanlı Cristian Osemudiamen Akhimemona'nın suçla bağlantısı olduğu yönünde hakkında makul şüphe bulunmadığını belirterek zanlının serbest bırakılmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.